Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čáp útočil na obecní úřad v Oseku: Agresivní byl zřejmě i v minulosti

Autor: jel - 
9. května 2022
10:38

Minulý týden vyděsily zaměstnance obecního úřadu v Oseku u Rokycan hlasité rány. Agresivní čáp bušil zobákem do prosklených dveří. Tamní hnízdo zřejmě přitahuje zvířata s nezvyklým chováním. Loni tam zase čápice utýrala jedno mládě.

Záběry z čapího hnízda v Oseku oblétly Česko už minulý rok. Samice totiž utýrala jedno ze svých mláďat, přenos z hnízda přitom lidé sledovali přes webkameru. Milovníci zvířat se poté zlobili na ochránce, že nezasáhli. Ti se však bránili, že takové chování je mezi čápy běžné.

Minulý týden pro změnu čapí samec útočil na dveře obecního úřadu. Video tohoto nezvyklého agresora se objevilo na sociální síti. Je na něm vidět, jak zvíře zuřivě zobákem klove do skla.

Jak upozornil pro CNN Prima News Pavel Moulis ze Záchranné stanice živočichů Rokycany, není to poprvé, co čáp ve městě řádil. Už dříve prý totiž chodil po obci a kloval do aut. Hrůzný zážitek má za sebou i jedna z obyvatelek Oseku. 

„Ozvaly se strašné rány, tak jsem si dodala odvahy a šla se podívat a stál tam čáp a hlavou třískal do dveří,“ sdělila televizi.

Video  Agresivní čáp se dobýval do obecního úřadu v Oseku.  - Obec Osek
Video se připravuje ...

stařec ( 9. května 2022 12:45 )

Autor zjevně neví o čem píše!!Čáp,pokud má více mláďat a vyhodnotí ,že všechny neuživi,nejslabší zabije!!! To je příroda!!

Zobrazit celou diskusi