Program letošního Majálesu se blížil tomu, který byl původně připravený na rok 2020, kvůli pandemii koronaviru se ale nekonal.

„Program z 80 procent vycházel z toho původního, připravovaného na ročník 2020. Dlouho ale opět nebylo jisté, zda bude možné festival uspořádat, zda budou uvolněny všechny limity pro shromažďování. To se naštěstí stalo na přelomu února a března,“ sdělil za pořadatelský tým Michal Šamánek.

Video
Video se připravuje ...

Do ulic Brna se po třech letech vrátil opět studentský Majáles Zdeněk Matyáš

V průvodu se tak na alegorických vozech představili kandidáti Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického, Mendelovy univerzity, Veterinární univerzity a Univerzity obrany, pětici doplnil alegorický vůz za střední školy.

Na každém z vozů vystupovala jiná kapela nebo hudebník - od Vypsané fixy za Mendelovu univerzitu až po Kapitána Demo za Univerzitu obrany. Středoškolský alegorický vůz pak ovládl moderátor a influencer Kazma.

Rozjásaná atmosféra se líbila i primátorce Brna Markétě Vaňkové, která coby absolventka Masarykovy univerzity tvrdila, že bude držet palce kandidátům své Alma mater. „Potvrdilo se, že Brno je studentské město, stačí se podívat kolem sebe,“ řekla primátorka.  

Král Pajoš: Díky všem za podporu 

Nový král Majálesu Pavel Z8vodný alias Pajoš neskrýval pochopitelně radost z výsledku hlasování.„Proč bych chtěl být králem? No přeci, aby na mě byla mamča pyšná! Ale především v sobě nosím kus zeleného srdíčka a je mi ctí, že můžu kandidovat za své kamarády, parťáky do života a lidi, kteří mě den, co den posouvají dál," svěřil se. 

Stejně nadšená byla i Johana Fabíková řečená Johča. „Studuji třetím rokem na Mendelově univerzitě v Brně. Jsem velký extrovert a se všema se hned skamarádím a dám do řeči, což vede k tomu, že jsem děsně ukecaná, někdy až moc. Ale já to beru jako velkou součást mojí osobnosti," svěřila se nová královna brněnských vysokoškoláků.

O výsledku hlasovní pro pětici kandidátů a kandidátek v obou kategoriích rozhodovalo internerové hlasování od 11. do 30.dubna.

Fotogalerie
43 fotografií