Primátorův náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě) po pondělním schválení záměru radou uvedl, že ulice se dočká kompletní rekonstrukce včetně všech sítí a nového stromořadí. Dodal, že schválení zastupitelstvem je posledním krokem před zahájením, protože město už má stavební povolení i vysoutěženou firmu. Práce by tak měly začít v nejbližší době a potrvají rok a půl.

Na pozemcích u Masarykova nádraží už začala velký kancelářský a bytový projekt stavět společnost Penta, která městu na základě dohody na opravy přispěje. Firma nyní staví první dva domy podél ulice Na Florenci, v plánu je zastavění celého nevyužitého brownfieldu až k autobusovému nádraží Florenc.

Plán kritizuje opozice v Praze 1 a někteří místní obyvatelé a občanské spolky. Penta ve spolupráci s firmou ČSAD Praha holding a magistrátem loni uspořádala urbanistickou soutěž na část pozemků blíže k autobusovému nádraží, vítězné návrhy plánují firmy využít při přípravě další výstavby. Penta chce celkem do projektů kolem nádraží podle dřívějších informací investovat deset miliard korun.
Fotogalerie
8 fotografií