„Nyní bude probíhat kontrola prvních dvou nabídek s nejnižší cenou. Když bude vše v pořádku, půjde návrh do rady na výběr. Termín výběru vítěze není ale možné v tuto chvíli přesně určit," uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Na objekt s kapacitou kolem 13 tisíc diváků by měl přispět i stát, o udělení dotace rozhodla Národní sportovní agentura (NSA). Výši teprve stanoví, Brno žádalo o 300 milionů korun, což je maximum. Zakázku na výstavbu haly zadalo společně město a tři městské společnosti, a to Brněnské komunikace, Arena Brno a Teplárny Brno.

Video
Video se připravuje ...

Tak má vypadat nová hala pro Kometu Brno arenabrno.cz

Stavba haly byla prvním projektem, který u Národní sportovní agentury splnil podmínky pro udělení dotace z výzvy Nadregionální sportovní infrastruktura. Po dodání harmonogramu a cen se rozhodne o výši dotace.

Kometa, kongresy, koncerty

Hala nabídne zázemí pro pořádání sportovních, kulturních i kongresových akcí. Objekt by měl mít dvě podzemní a šest nadzemních podlaží a nabídne 150 krytých parkovacích stání. Celkově by mělo kvůli hale vzniknout 1300 parkovacích míst. Zázemí pro zápasy by v hale měla najít například hokejová Kometa. Objekt ale bude mít podle města 30 různých způsobů využití.

Atletická hala u ledu

Jiná situace panuje u projektu atletické haly u univerzitního kampusu, na kterou NSA dotaci 300 milionů korun zamítla. Město nyní rozhodlo, že nechce samotný projekt uknčit, ale jen pozastavit.

„Chceme prodloužit platnost už vydaného stavebního povolení a budeme jednat o dopracování projektové dokumentace pro provedení stavby. Na samotnou realizaci by pak musela proběhnout nová veřejná zakázka na zhotovitele,“ tvrdí primátorka. Odhadovaná cena haly se dosud z 800 milionů zvedla na jednu miliardu.

Fotogalerie
9 fotografií