U příležitosti narozenin malého princátka byly zveřejněny nové oficiální fotografie, které Kate pořídila na začátku měsíce na pláži v Norfolku ve východní Anglii. Ovšem také vyšlo najevo pár zajímavých informací...

Krátce po narození chlapce v roce 2018 bylo veřejnosti sděleno jeho celé jméno - Jeho královská Výsost princ Louis Arthur Charles z Cambridge. Louis je v královské rodině populární jméno - dostal ho po Lordu Louisi Mountbattenovi. Třetí jméno Charles je pak jasnou poklonou Williamově otci, princi Charlesovi (73). Ostatně ten coby správný dědeček, tehdy poznamenal, že je nadšený z toho, že je v rodině další miminko. 

A Louis má coby pátý v pořadí na trůn na honosné jméno právo, stejně tak jako na titul. Jenže málem přitom titul vůbec neměl, a tak by jeho jméno mohlo dost dobře vypadat úplně jinak, než jsme dnes zvyklí. 

Jak připomíná britský Express, oficiální jméno mohl Louis získat až díky tomu, že jeho prababička, královna Alžběta II. (96) zasáhla ještě před jeho narozením a nechala změnit zákon, jenž prosadil její dědeček, král Jiří V. 

Právě ten rozhodl, že děti panovníka se automaticky stávají princem či pricnceznou, stejně jako vnoučata narozená v mužské linii nástupníků. Jenže nepočítal s pravnoučaty, což způsobovalo problémy poté, co se narodi jeho jmenovec - nejstarší syn Williama a Kate, George (dnes již 8). Ačkoliv je budoucí král, na titul neměl nárok. A proto zasáhla Alžběta a titul mu udělila.

Stejně tak povolila, aby stejný titul získaly všechny děti vévodů z Cambridge, tím pádem i Charlotte a Louis, kteří jsou přitom v seznámu nástupnictví už o pár stupňů níž.

Zajímavé je, že kdyby panovnice tuto změnu neudělala, Louis by se pravděpodoně jmenoval jen Master Louis Cambridge či Master Louis Windsor.

VIDEO: Jak vydělává královská rodina a majetek královny Alžběty II.?

Video
Video se připravuje ...

Jak vydělává královská rodina a majetek královny Alžběty II. Videohub

Fotogalerie
74 fotografií