„Včerejšího dne ve čtyři hodiny odpoledne došlo v jedné obci na jižním Plzeňsku k odcizení osobního motorového vozidla značky Škoda Octavia. Jeho majitel nechal nastartované vozidlo stát na parkovišti před bytovým domem a odešel pro nějaké věci. Uvnitř vozu přitom ponechal dva belgické ovčáky,“ uvedla mluvčí policistů Michaela Raindlová. 

Když se majitel vozu a dvou nešťastných chlupáčů vrátil, zůstal v šoku. Vůz už na místě nebyl. Okamžitě zkontaktoval policisty, kteří se vydali automobil i se zlodějem hledat. Ten mezitím oba psy vypustil na pole.

„Jeden ze psů našel cestu domů sám, druhého později dohledal za pomoci náhodných svědků jeho majitel. Odcizený automobil se podařilo zanedlouho lokalizovat dvoučlenné hlídce policistů z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra,“ popsala Raindlová.

Pachatel policistům ujížděl vysokou rychlostí. Na rychlou jízdu doplatil u obce Stříbra. Vyjel mimo silnici a havaroval v poli. „Policisté muže následně za použití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě,“ dodala policejní mluvčí. Jak se ukázalo, muž byl pod vlivem pervitinu a navíc řídil se zákazem řízení.

Video
Video se připravuje ...

Muž (46) ukradl auto i s dvěma psy: Následně havaroval a došlápla si na něj policie. Policie ČR

Fotogalerie
9 fotografií