Nezaměstnaná žena nabízela a prodávala léčiva obsahující návykové látky na diskusních fórech na internetu. Šlo o byznys ve velkém, při domovní prohlídce totiž kriminalisté objevili téměř 30 tisíc tablet léků na spaní a k uklidnění.

„Tato léčiva přitom obsahují psychotropní látky, kdy jejich výdej je vázán na lékařský předpis a k nakládání s nimi je potřeba zvláštního povolení,“ upozornila policejní mluvčí Petra Ledabylová. Odkud žen obří zásoby vzala, policie kvůli probíhajícímu vyšetřování neuvedla.

Se zájemci o léky žena komunikovala po seznámení na diskusních fórech e-mailem. Vždy se domluvila na druhu a množství léčiv a na tom, zda zájemce zaplatí převodem na účet či dobírkou. „Kriminalistům se podařilo ustanovit už 101 osob, kterým tyto léky prodala. Jeden nakupující od ní získal například 3000 tablet na spaní," uvedla policistka.

Propadla pervitinu

Na pervitinu závislou ženu vyšetřovatel obvinil z spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 12 let. Stíhána je na svobodě.

Policie: Pozor na podvod

Policisté varují, že užívání léků obsahujících psychotropní látky patří výhradně pod kontrolu lékařů. „Hrozí riziko, že namísto originálních balení léků přijde balíček s tabletami neznámého původu, složení a účinků, což následně komplikuje i zásah lékařů při poskytování pomoci předávkovaným uživatelům. V případě originálních balení těchto léků pak jejich nesprávné užívání a dávkování může snadno vést k předávkování, poškození zdraví či dokonce k úmrtí,“ dodala mluvčí.

VIDEO: Manželé prodávali předražené léky na internetu.

Video
Video se připravuje ...

Manžele na webu nelegálně prodávali předražené léky s obsahem psychotropních látek. Kriminalisté při domovní prohlídce našli přes milion korun v různých měnách. Policie Čr