Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž v Jihlavě plánoval přepadení benzinky: Prozradili ho známí, policie ho dopadla před činem

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
13. dubna 2022
15:49

Jihlavským kriminalistům se podařilo zjistit plánované loupežné přepadení ještě před tím, než k němu vlastně došlo. Získali totiž informaci ze zájmového prostředí muže, který se loupež chystal provézt, nakonec ho i obvinili a teď mu hrozí až desetiletý trest vězení.

Podle policistů muž přepadení plánoval, mělo k němu dojít mezi 14. a 20. dubnem v Jihlavě na Žižkově ulici. Chtěl k tomu použít nůž, maskovat se chtěl připravenou šálou. „Cílem pachatele bylo přinutit pracovníka čerpací stanice o vydání finanční hotovosti. Ke spáchání zvlášť závažného zločinu měl muž ve svém obydlí vyčleněný oděv a šálu z důvodu zamaskování své totožnosti, a také nůž, aby mohl své vyhrůžky při činu zdůraznit,“ uvádí policista Martin Hron.

Ještě před tím si ale pachatel dvakrát místo činu prohlédl, zajímalo ho místo, počet aut, kolik lidí tam bývá. Zkušenosti z loupežného přepadení má už z roku 2013, kdy se podobného činu dopustil. „Jednatřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže ve stádiu přípravy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Ačkoliv byl v minulosti už trestán, je v tuto chvíli vyšetřován na svobodě. „Za trestný čin loupeže včetně jeho přípravy lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal Pivoňka.

 

Franta Jetel ( 13. dubna 2022 16:12 )

Planuju prepadnout benzinku, ze to nikomu nereknes?
To vis, ze ne. Nejem bonzak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání