Stavaři na sjezd z mostu k Modřanské ulici vjedou ve středu kolem deváté ráno. Do 1. května jej mají rozšířit o jeden jízdní pruh o šířce 3,5 metru. „Dojde k odstranění souvislého keřového porostu a tím vznikne prostor pro rozšíření komunikace,“ informovala mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Upraví se také ostatní jízdní pruhy, ten pravý bude v celé délce vyhrazen pro odbočení směrem do Braníku. Levý s následným rozdvojením bude určen pro odbočení do Modřan. Jde o přípravy na opravu jižní části Barrandovského mostu, která začne 15. května. Trvat by měla 110 dnů a vyjde zhruba na deset milionů korun.

„Most nebyl rekonstruován od svého otevření v roce 1983 a opravy jsou již skutečně nutné,“ hájí potřebu zásahů, které ovlivní plynulost dopravy v Praze radní pro dopravu Adam Schienherr (34, Praha sobě). Předpokládaným kolapsům ale nahrávají i další stavební práce. Experti čekají kolony kvůli rekonstrukci po celé Praze.

Kudy přes Prahu

Během oprav mohou řidiči využít objízdné trasy přes jižní část Pražského okruhu a Lihovaru. Řidiči směřující na východ pak budou muset ze Strakonické využít vnější okruh. Ve směru na sever mohou přejet až Palackého most, na jihu Radotínský most na Pražském okruhu či most Závodu míru umístěný 13 km jižně od centra metropole.

I sem vtrhnou silničáři

Silničáře čekejte i na Hlávkově mostě, kde bude kvůli opravám u tramvajové zastávky ve směru do centra uzavřen jeden jízdní pruh od začátku dubna do konce května. V létě pak po celý srpen omezí provoz v Legerově a Sokolské ulici oprava plynovodu v úseku mezi Nuselským mostem a Fügnerovým náměstím. Výluky městské dopravy pak způsobí třeba rekonstrukce trati z Ohrady na Palmovku, která potrvá do poloviny roku 2023 a již změnila trasy osmi tramvajových linek.

Video
Video se připravuje ...

Barrandovský most. Veronika Foltová

Fotogalerie
27 fotografií