Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Útočník v Havlíčkově Brodě pobodal muže: Obvinili ho z pokusu o vraždu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
4. dubna 2022
10:07

Policie obvinila jednatřicetiletého muže z pokusu vraždy, který se stal 30. března na ubytovně v Havlíčkově Brodě. Pobodal podle ní o deset let staršího muže. K činu se doznal. Nyní je ve vazební věznici v Brně, v případě odsouzení mu hrozí trest deset až 18 let vězení.  

Policisté se o incidentu dozvěděli 30. března před sedmou hodinou večer skrze linku 158. „Z oznámení vyplývalo, že na ulici Dvořácká v Havlíčkově Brodě se nachází zraněný muž. Muže si na místě převzali záchranáři a odvezli ho ve vážném zdravotním stavu do zdravotnického zařízení. Po konzultaci s ošetřujícími lékaři bylo zřejmé, že muž utrpěl vážná bodná poranění, která si nemohl způsobit sám,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Do pátrání po možném pachateli se zapojili policejní kynologové i vrtulník. Zadržet se ho podařilo asi ve 22:30. Zajištěný byl i nůž, kterým pachatel útočil. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu.

Ve čtvrtek byl muž obviněný a o den později rozhodl havlíčkobrodský soud o jeho vazebním stíhání. Kriminalisté nyní zjišťují okolnosti a motiv útoku. „Až do ukončení vyšetřování nebudeme k případu poskytovat žádné další informace," uvedla Čírtková.

V Kraji Vysočina je to letos druhý případ, který kriminalisté vyšetřují jako zločin vraždy. V prvním případě šlo o dokonanou vraždu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání