V aplikaci DoKapsy nově pořídíte jízdenky na MHD v Praze a v celém Středočeském kraji. Ať už se vydáte na celodenní výlet, nebo se potřebujete jen rychle přesunout z jedné strany města na druhou, díky aplikaci DoKapsy si můžete lístek pořídit pomocí několika doteků prstu přímo v mobilu. Stačí vybrat druh jízdenky, zaplatit kartou a můžete cestovat.

Jízdenky se vám po nákupu zobrazí v aplikaci a při nečekané kontrole pak stačí ukázat revizorovi QR kód na displeji. Kromě Pražské integrované dopravy jízdenky zakoupíte také v Brně, Olomouci, Liberci, Zlíně, Chebu nebo Táboře.

Jízdenky i parkování jednoduše v mobilu. Nová aplikace pomůže s cestováním po Praze a okolí
Autor: Shutterstock

Pokud do Prahy přijíždíte autem, ale nechce se vám čekat v kolonách a kličkovat mezi tramvajemi, není nic jednoduššího než přesednout na MHD. A díky aplikaci DoKapsy vyřešíte jak parkování, tak jízdenky. Na displeji ihned uvidíte, kde jste zaparkovali. Po výběru parkovací zóny už jen vyberete, jak dlouho se zdržíte, a pohodlně zaplatíte platební kartou.

Parkování bez nutnosti hledat na ulici automaty a po kapsách drobné oceníte nejenom v Praze, ale taky ve více než 50 městech v Česku. A vedle modrých zón na ulicích můžete aplikaci DoKapsy využít i v parkovacích domech nebo za parkování v oblíbených turistických lokalitách jako Kokořínsko nebo Milešovka.

Aplikaci ale oceníte i poté, co přesednete na MHD. Dlouhou chvíli si můžete zkrátit čtením prémiového obsahu z médií, jako je Blesk, E15, iSport.cz, Reflex, Auto.cz nebo Ženy.cz. A to včetně článků, které jinak spadají do placených sekcí těchto serverů.

DoKapsy od ČSOB už používají desetitisíce lidí, kteří si chválí její jednoduchost. Ke stažení je jak v App Storu pro zařízení s operačním systémem iOS, tak v Google Play pro mobilní telefony s Androidem.