Výtečník prakticky nebyl schopný projít kolem zaparkovaného náklaďáku bez toho, aby z nádrže alespoň nevysál naftu. Nijak se s tím nepáral, nádrž navrtal, odchytil si pár desítek litrů, a zbytek nechal vytéct na zem.

Rád prolézal i cizí kůlny a sklepy. Rozbíjel zámky, okna, a bral vše, co mu přišlo pod ruku. Kromě drahého elektrického nářadí a jízdních kol za desetitisíce nepohrdl ani pracím práškem či náhradní duší k jízdnímu kolu.

Přívěsy i auta

Majitelé v lokalitě, kde škodil, marně hledali i přívěsy za auta. „V obci Hluboká odcizil přívěs za 50 tisíc korun, v Prapořišti ukradl dvounápravový přívěsný vozík v hodnotě 15 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zloděje lákaly i auta samotná. Když se mu u odstaveného peugeotu nepodařilo rozlomit zámek řízení, alespoň si odnesl potah z volantu. Nakonec ukradl superb, vyměnil registrační značky a vesele jezdil. Tři zákazy řízení, které už před tím za své mistrovství za volantem vyfasoval, mu nijak nevadily.

Klec spadla v momentě, kdy nedal v Domažlicích na křižovatce přednost řidičce hyundaie a zavinil bouračku. „Na místě dopravní nehody nezastavil, odjel do vedlejší ulice a od vozidla utekl,“ řekla Brožová.  

Skončil za mřížemi

Kriminalisté ho ale vypátrali a záhy mu vystavili za jeho úlety účet. „Muže obvinili ze spáchání pokračujících trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci, krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ vypočetla Brožová.

Aby notorického zloděje opět nezlákal cizí majetek, poslal ho soudce do vazby. Recidivistovi teď hrozí, že si za mřížemi posedí až pět let.

VIDEO: Muž řídil kradené auto, měl dva zákazy řízení.

Video
Video se připravuje ...

Muž řídil kradené auto, měl dva zákazy řízení. (22. září 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie