Podle Siřišťové se policisté případem dvojice začali zabývat loni v prosinci, když se neznámý muž a žena pod záminkou nabití mobilního telefonu vloudili do bytu dvacetiletého muže na Žižkově. Podezřelá žena pak v bytě svému spolupachateli sdělila, že jí hostitel ukradl peněženku, a její druh pod touto záminkou přiložil mladíkovi nůž ke krku. Dvojice poté vzala v bytě televizi a elektroniku a utekla.

„V únoru kriminalisté dvojici ztotožnili a nebylo pro ně až tak velkým překvapením, že čtyřicetiletý muž a jeho o šestnáct let mladší spolupachatelka mají za sebou bohatou trestní minulost zejména majetkového charakteru,“ uvedla k vyšetřování případu mluvčí. Doplnila, že koncem února policisté muže a ženu zadrželi a obvinili z loupeže, krádeže a porušování domovní svobody.

Původně byl obviněný pár podle mluvčí stíhán na svobodě. Změnilo se to ale poté, co se podezřelý dopustil další násilné trestné činnosti, když v psychiatrické léčebně v Praze 8 vyhrožoval personálu smrtí a uříznutím hlav, pokud nevyhoví jeho přání hospitalizovat ho. Po rozšíření obvinění o nebezpečné vyhrožování komisař navrhl pro muže vazbu, což soud akceptoval, dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražská policie zadržela zločinecký pár. Dvojice přepadla dvacetiletého muže a z bytu mu ukradla elektroniku. Na svědomí toho ale mají víc. Policie ČR

Fotogalerie
2 fotografie