Jak v interiéru pracovat s květinovým dekorem? Hlavně opatrně! Konkrétní způsob použití květovaných vzorů závisí na bytovém stylu, který jste zvolili, a také na tom, zda vám jde o sezonní ladění nebo se jedná o charakteristický prvek daného stylu.

Pro venkovský styl, zejména ve francouzském nebo anglickém stylu, jsou květinové motivy typické a slouží k dekorování bydlení po celý rok. Také s nimi nemusíte šetřit, důležité je jen vybrat si jeden konkrétní dekor. Ten se pak může objevit na bytovém textilu, porcelánu, ale třeba také v koupelně na dlaždičkách. 

Fotogalerie
30 fotografií

Jako koření

V moderním minimalistickém bydlení se květinové motivy používají pro oživení strohého interiéru. Například tapeta s velkými květy v sytých barvách, koberec nebo křeslo v podobném duchu na sebe strhnou pozornost a stanou se zútulňujícím prvkem. Pro skandinávské ladění jsou typické spíše jemnější pastelové barvy a drobnější vzory. Uplatňují se zejména na tapetách, ale také na bytovém textilu.

V každém případě můžete květinové motivy použít k navození sezonní, tedy jarní a letní atmosféry. Řeč je zejména o textilu. Nemáte-li domov zařízen v neutrálních barvách, pak dbejte na to, aby se v motivu objevovaly barvy, které jste použili i na základním vybavení (např. pohovce, komodě apod.).