Na rozdíl od Meghan, jež je pravidelně kritizována za svůj přehnaně luxusní šatník, který se nebojí vynést například v okamžicích, kdy tklivě plká o lidech žijících v chudobě, Kate byla vždy za milou, empatickou a perfektní manželku prince Williama (39), jenž je po Charlesovi (72) dalším přímým následníkem britského trůnu.

Tentokrát se ale přece jen snesl lehce pokřivený pohled i na ni. Společně s Williamem se už koncem února vypravili do Ukrajinského kulturního centra v Londýně, aby místním zaměstnancům vyjádřili solidaritu a slova díků při vytváření humanitární pomoci a darů lidem prchajícím před válkou. Kate se tam ale vypravila v modrém svetříku od návrháře Alexandera McQueena, který byl v symbolické modré barvě. Na něm měla připnut modrý odznáček v podobě ukrajinské vlajky. To všechno zní chvályhodně, ovšem jen do chvíle, než si uvědomíte, že svetr z kašmíru, který vynesla, má hodnotu přes 15 tisíc korun!

Na tom není za běžných okolností nic divného a je zřejmé, že si britská monarchie z velké části za peníze britských daňových poplatníků dopřává nevídaného luxusu, jsou však okamžiky, kdy by se od jednotlivých členů královské rodiny očekávala solidarita ve všech směrech. Zbytný luxus působí v kontrastu s hrůzami války, jež mnoho lidí připravila o střechu nad hlavou, jejich celý dosavadní život a mnohdy i příbuzné, poněkud nepatřičně…

VIDEO: Vévodkyně Kate vs. princezna Diana: Pět věcí, které mají společné!

Video
Video se připravuje ...

Vévodkyně Kate vs. princezna Diana: Pět věcí, které mají společné! Videohub

Fotogalerie
51 fotografií