Válka na Ukrajině aktuálně hýbe celou Evropou a výjimkou není ani britská královská rodina. Princ William a vévodkyně Kate se ve středu na vyjádření podpory ukrajinským obyvatelům vypravili do Ukrajinského kulturního centra v Londýně, aby navštívili dobrovolníky a dozvěděli se od nich, jak organizování pomoci vlastně funguje. Oba dorazili s odznáčkem s modrožlutou vlajkou, kterou zdobilo srdíčko, Kate si navíc vzala i modrý svetřík.  

„Je velmi zvláštní vidět tohle v Evropě. Všichni stojíme za vámi,“ pronesl k dobrovolníkům v ukrajinském centru William. Manželé pro ně přinesli domácí brownies a tyčinky ze zapékaného müsli. 

Kate a William nabídli pomoc skrz svou charitativní organizaci, která pomáhá dětem a mladým lidem zasaženým válkou. Přiznali také, že ani jejich potomkům se informace o válce nevyhýbají. 

George a Charlotte se ptají na válku

„Když přijdou domů ze školy, ptají se na to,“ prozradil William o Georgeovi (8) a Charlotte (6). Nejmladší Louis (3) zatím válku nevnímá. „Samozřejmě si o tom ve škole povídají s kamarády,“ připustil smutně. 

Princ přiznal, že mluvit o ozbrojeném konfliktu s dětmi je velmi složité. „Musím opatrně volit slova,“ svěřil se.Tragédie ale podle něj přinesla i jedno překvapení. „Ironií osudu to Evropu sjednotilo,“ řekl. „Evropa drží díky Ukrajině pohromadě víc, než kdykoli předtím,“ pochvaloval si budoucí král. 

VIDEO: Princ William slaví narozeniny: Proč je miláčkem veřejnosti?

Video
Video se připravuje ...

Princ William slaví narozeniny: Proč je miláčkem veřejnosti? Mall.tv

Fotogalerie
182 fotografií