Heroinová story se rozjela v roce 2019, kdy se Kadlec a Černá seznámili. Žena prožívala po úmrtí manžela nelehké období, během covidové epidemie přišla o práci. Přiznala, že se stala drogově závislou.

Když dostala nabídku, aby za úplatu vyzvedávala léky v lékárnách po celém Česku, kývla na ni. „Už si nevzpomínám," opáčila na dotaz soudkyně, zda byla v lékárně v Jihlavě a Chocni, kde ji zachytily kamery.

Video
Video se připravuje ...

Falšovali recepty, z léků vyráběli heroin Zdeněk Matyáš

Nejen Černá, která byla v podmínce kvůli zanedbávání péče o dceru, dělala hlavnímu organizátorovi, Antonínu Kadlecovi, spojku. V případu figurují další dvě ženy, které také vyzvedávaly léky obsahující morfin. Obě už jiné soudy poslaly za mříže. Vždy obdržely recepty se zfalšovanými podpisy konkrétních lékařů a rozjely se do předem vytipovaných lékáren.

Léčí se závislosti

Třetím do heroinové party je Jiří Misera, kterému soud v Brně ve čtvrtek potvrdil dva roky za mřížemi. „Přehodnotil jsem svůj život, léčím se ze závisloti. Pobyt ve vězení mi tento úmysl zhatí," apeloval na odvolací senát, leč marně.

Obžalovaný stál před soudem už dvanáctkrát. Nenašli jsme podklad k podmíněnému trestu," shrnula soudkyně.

Půjčil byt, prý v ničem nejel

S dvouletým žalářem s tříletou podmínkou a dohledem probačního úřadu nakonec odešel ze soudní síně pouze Jan Plíšek (47). Trojici půjčoval byt v Praze v výrobě drog, dušoval se, že „v ničem nejel." 

Není pravda, že nevěděl, co se uvnitř dělo, že jde o feťácké doupě. Navíc ho usvědčují dvě svědkyně. Nebyla mu však prokázána účast na organizované trestné činnosti svých známých," vysvětlila soudkyně. Rozsudek je pravomocný.