Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt ruského oligarchy: Michaila Watforda (†66) našel oběšeného v garáži zahradník

Autor: pma - 
3. března 2022
17:33

Ruský magnát narozený na Ukrajině, Michail Watford (†66), byl v pondělí nalezen oběšený ve svém luxusním sídle ve Virginia Water v Surrey. Jeho tělo objevil v garáži zahradník. Podle blízkého rodinného přítele nebyla invaze na Ukrajinu a načasování jeho smrti náhoda!

Když zahradník vlivné rodiny Walfordů procházel v pondělí v poledne dům ve Virginia Water v Surrey za více než 550 milionů korun, netušil, na co v garáži narazí. Nalezl tam oběšeného Michaila Watforda (†66), vlivného ruského oligarchu, který se ale narodil na Ukrajině.

„Byli jsme zavoláni kolem poledne 28. února po zprávách o nálezu mužského těla. I když byla přivolána záchranná služba, muž byl na místě bohužel prohlášen za mrtvého,“ sdělil mluvčí policie v Surrey.

Načasování smrti není náhoda

Magnát se narodil původně jako Michail Tolstosheya v roce 1955 na Ukrajině, když byla ještě součástí Sovětského svazu. Své bohatství načerpal z ropy a plynu. Následně se přestěhoval do Velké Británie, kde si změnil jméno na Michail Watford a vybudoval vlastní impérium. V zemi si pořídil spoustu nemovitostí za stovky milionů korun.

Watfordovo jméno ale nebylo na seznamu lidí, na které vláda uvalila sankce kvůli invazi na Ukrajinu. Přesto nejbližší nepochybují, že načasování smrti s vpádem ruských vojsk na Ukrajinu nemělo nic společného. „Načasování jeho smrti a ruský vpád na území cizí země jistě nebyly náhodné. Jeho duševní stav mohl být ovlivněn situací na Ukrajině,“ řekl deníku The Sun blízký přítel.

Není jediným mrtvým oligarchou za poslední roky

„Vyšetřování okolností smrti probíhá, ale nevěří se, že by existovaly nějaké podezřelé okolnosti,“ vyjádřila se k úmrtí Waltforda policie.

Magnát žil s estonskou manželkou Jane (41), jejich dvěma dětmi a starším synem z prvního manželství. Manželka po Michailově smrti sdílela jejich společnou fotku s dojemnými slovy: „Měla jsem tak krásný život, protože jsem tě potkala. Pro mě je tvůj příběh jedním z největších milostných příběhů. Tohle je láska navždy,“ napsala zdrcená manželka na sociální síti.

Smrt Watforda ale budí i další otazníky. Není totiž jediným majetným oligarchou, který v poslední době zemřel. Po smrti je například Dmitrij Obretetský (†39), který zemřel po srážce s vozem, když v roce 2020 venčil psa.

Video  Invaze sílí, firmy hlásí Rusku konec a Čečenci zneškodněni.  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters, ČTK
Video se připravuje ...

08:04
Dnes

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zveřejnil fotografie následků ruského úderu a znovu apeloval na to, aby svět pomohl Ukrajině protivzdušnou obranu.

07:55
Dnes

Rusko v noci na dnešek zaútočilo raketami na Dněpropetrovskou oblast na východě Ukrajiny. Zranění utrpělo přes 20 lidí, jedno dítě v nemocnici na následky poranění zemřelo. Informoval o tom na telegramu šéf vojenské správy druhého největšího ukrajinského regionu Serhij Lysak.

V Dnipru je hlášených 15 lidí se středně těžkým zraněním, v Kryvém Rihu byli zranění tři lidé a stejný počet v Synelnykove. V tomto městě ležícím na jihovýchod od Dnipra poranění utrpěly dvě děti, jedno z nich zemřelo.

07:50
Dnes

Tady jsou záběry zřícení ruského bombardéru a také fotografie jeho trosek. Na sociálních sítích se šíří informace, že si letoun Rusové sestřelili sami. 

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa