Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tlustá čára za nudou a šedí? Móda z ulic Milána přivolala jaro

28. února 2022 | 06:00

Outfity z ulic Milána při příležitosti probíhajícího týdne módy udělaly definitivní tlustou čáru za šedí ponuré zimy. A lze říct, že i za ryze zpohodlnělou módou, na kterou jsme si navykly po čas covidu. Nové vyhlídky zní: extravagantně, barevně i nadčasově!

Jarní předzvěst se naplnila. Barevná smršť i comeback extravagantní módy jsou tu! Přestože stále necháváme prostor komfortu, který se vtělil do volných kalhot, oversized trenčkotů i plochých bot, navrátily se na scénu vysoké podpatky, které byly ještě nedávno označovány za tu nejzbytečnější obuv. A tak se nám představila plejáda stylových bot – od jehlových podpatků s ostrou špičkou, na kterých se vyjímala blyštivá spona (a po kterých by jistojistě sáhla Carrie Bradshaw), přes vysoké platformy s páskem kolem kotníků po lodičky s důmyslným šněrováním.

V barvách s jasnou převahou dominovala svítivá oranžová, a potvrdila tak, že je aktuální novou černou. Tento specifický odstín byl nejčastěji v kombinaci s pastelovou růžovou, saturovanou magentou, královskou modří, ale i s béžovými tóny. Vedle oranžové si obstojně vedly i olivová, žlutá či smaragdová.

Svrchníkům vévodily již zmíněné nadčasové trenčkoty, saka, ale i svrchní kožené a denimové košile, které neoplývaly klasickou džínovou modří. Tu nahradily šedá mentolová i khaki. A co vzory a textury?

Vedle čisté jednobarevné linie se vyjímaly blyštivé flitry, grafické obrazce, ale především zvířecí reliéf. Hojné zastoupení bylo na straně leopardího i hadího vzoru. Zdá se tak, že je nudná móda ze hry!

Originální outfit za nejvýhodnější ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Více módní inspirace naleznete ve videu!

Video se připravuje ...
Trendy roku 2022: Co nesmí chybět ve vašem botníku, pokud chcete být in • VIDEO: Videohub

Ty nejlepší looky z ulic Milána naleznete v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová