Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté ukázali drsné video ze smrtelné nehody: Chodci mohla život zachránit odrazka za pár korun

Video se připravuje ...
Autor: pma - 
23. února 2022
17:15

Přecházení přes silnici mimo přechod bez reflexních prvků se stalo osudným chodci, jenž zemřel po střetu s autem. Na záběrech z tragické nehody, které na sociálních sítích zveřejnila Policie ČR, je chodec vidět až několik málo metrů před projíždějícím autem. Neměl na sobě totiž reflexní prvky. Právě bezpečnostní doplňky za pár korun mu mohly zachránit život, uvedli policisté.

Ač se to možná nemusí na první pohled zdát, reflexní prvky dokážou zachránit život. Minimálně mohou včas upozornit řidiče, že se na vozovce nachází člověk. Alespoň reflexní odrazka mohla zachránit život chodci, jenž na záběrech, které zveřejnila na sociálních sítích Policie ČR, přechází ve tmě silnici.

Zastavit na místě během vteřiny nejde

„Nebyl vidět a řidič opravdu věštit neumí. Zastavit na místě během necelé vteřiny opravdu nejde. Chodec zemřel,“ uvedli na sociální síti Facebook zástupci policie. Odrazka za pár korun mohla chodci zachránit život a posádku vozu mohla ušetřit doživotního traumatu.

Lidé v černém jsou noční můrou řidičů

Podobné situace se většina šoférů děsí. „Tohle je moje noční můra za volantem, lidi v černým,“ okomentovala video Lada Š. „Chudák řidič. Nevím, zda bych po tomto byla ještě schopná sednout za volant,“ uvedla Simona H. Paradoxem smutné události je i fakt, že chodec se nacházel doslova pár metrů od přechodu pro chodce.

Video  Reflexní prvek za pár korun mohl chodci zachránit život. Přecházel mimo chodník a zemřel.  - Facebook.com/Policie ČR
Video se připravuje ...

Dopravní expert Igor Sirota v minulosti pro Blesk.cz připomněl, že reflexní prvky mimo obec přímo ukládá zákon. Doporučil, jak by se pěší měli v blízkosti silnice chovat, aby se podobná neštěstí již neopakovala. „Ideální je při chůzi po pravé straně reflexní proužek na levé paži a kolem kotníku. Vhodná je i kombinace se svítícím mobilem tak, aby řidič stačil chodce zaregistrovat na větší vzdálenost,“ řekl v minulosti dopravní expert.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání