Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladíka potrestali za smrt dvou lidí při bouračce: Autem jezdí dál, navíc opilý!

Autor: pma - 
24. února 2022
11:49

V říjnu roku 2018 se na silnici mezi Pískem a Čížovou udála tragická nehoda, při které vyhasly dva lidské životy. Způsobit ji měl mladý řidič, který se proháněl mezi obcemi nepřiměřenou rychlostí. Jak ale Blesk.cz zjistil, bez ohledu na zákaz řízení jezdí mladý muž vesele dál, navíc pod vlivem. Písečtí policisté ho načapali za volantem tuto neděli. Dechová zkouška u něj ukázala téměř jedno promile!

20. února v noci přistihli písečtí policisté za volantem osobního automobilu mladého řidiče, který má uložen pětiletý zákaz řízení motorových vozidel. Policisté muže podrobili i dechové zkoušce, která se ukázala jako pozitivní. „Nejenže mařil výkon úředního rozhodnutí, nadýchal ještě bezmála jedno promile,“ uvedla ve zprávě tisková mluvčí Písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Případ mladého řidiče, narozeného v roce 1999, budou policisté následně zpracovávat ve zkráceném přípravném trestním řízení. Před soud by se měl za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání postavit do 14 dní. 

Smrtící náraz v protisměru

Jak Blesk.cz zjistil, tentýž řidič způsobil v říjnu 2018 velmi tragickou dopravní nehodu na silnici mezi Pískem a Čížovou. Při ní o život přišli dva lidé, kteří seděli v protijedoucím vozidle a zraněni byli i dva jeho spolucestující. Na místě musel zasahovat i vrtulník.

Nehoda se stala na silnici třetí třídy mezi Čížovou a Pískem krátce po 11:00. „Řidič vozu audi přejel z nezjištěných příčin do protisměru," uvedla tehdy policie s tím, že audi se třemi mladými muži narazilo do protijedoucí škodovky, ve které pak zemřel řidič středního věku a starší spolujezdec. 

Napodruhé přísněji?

Ani dva vyhaslé lidské životy mladého řidiče nepřiměly k tomu, aby se choval zodpovědně a jízdě po silnici se až do skončení zákazu vyvaroval. Stane tak znovu před soudem a je více než pravděpodobné, že ho tentokráte postihne mnohem horší trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání