Incident se odehrál koncem ledna před druhou odpoledne. Muž (35) byl na pivu s kamarádem, na stole si nechal položený mobil a povídali si. Zanedlouho kolem jejich stolu prošel muž se ženou, a když se pak muž podíval na stůl, telefon byl fuč. 

„Půjčil si proto mobil od svého kamaráda, aby si zavolal, jelikož ho měl spárovaný se svými chytrými hodinkami. Ty stále vyzváněly a v momentě, kdy dvojice opustila bar, přestaly,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž si dal dvě a dvě dohromady, za dvojicí vyběhl na ulici a křičel na ně, aby mu jeho mobil vrátili. 

„V tomto momentě se poškozenému opět spárovaly jeho chytré hodinky s jeho telefonem a začaly vyzvánět. Okřiknutý muž k němu doběhl a fyzicky ho napadl několika údery pěstí a kopem,“ uvedla mluvčí. Nebohý muž zůstal ležet na zemi, musela ho ošetřit záchranka - skončil se zlomeným nosem. Útočník i se ženou, která na celé napadení koukala, se z místa rychle pakovali pryč. 

Policisté teď zveřejnili záznamy, na kterých je vidět podezřelý muž a žena i celé napadení. „Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Zároveň pátráme také po ženě, doprovodu podezřelého, aby se nám ozvala. Je pro nás důležitou svědkyní k vyřešení tohoto případu,“ dodala Siřišťová. Za krádež a ublížení na zdraví hrozí pachateli až tři roky vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže, který brutálně napadl jiného u baru na Žižkově. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií