Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrazivá slova bývalého detektiva Karla Tichého: Kdyby Krejčíř neutekl, já bych byl mrtvý

Autor: jel - 
22. února 2022
05:00

Kontroverzní podnikatel Radovan Krejčíř v roce 2005 uprchl přímo před nosem kriminalistům, kteří ho přišli zatknout do jeho černošické vily. V nepřítomnosti byl potom Krejčíř odsouzen k patnácti letům za mřížemi. Bývalý detektiv a expert na organizovaný zločin Karel Tichý promluvil o tom, že kdyby podnikatel neutekl, on sám by byl zřejmě mrtvý.

Děsivá slova pronesl bývalý dektiv Karel Tichý v pořadu České televize Interview ČT24, kde kromě Krejčíře promluvil například i o králi organizovaného zločinu Františku Mrázkovi.

Řekl, že v momentě, kdy jim Radovan Krejčíř uprchl, tak ho tato skutečnost děsila a byl velmi naštvaný. „Připravovalo se to měsíce, byla to vlastně formalita. My nepotřebovali dělat žádnou prohlídku, potřebovali jsme jenom kufr, který měl Krejčíř u sebe a zadržet ho a zavřít,“ vysvětlil expert na organizovaný zločin.

Jenže to se nepodařilo a podnikatel uprchl ze země. Přestože Krejčíř skončil v poutech, uprchl. Co přesně se tehdy stalo, se dodnes spolehlivě nepodařilo vysvětlit. Podle jedné varianty utekl záchodovým okénkem, sám Krejčíř později tvrdil, že ho policisté pustili sami výměnou za třaskavé informace o různých politicích, kteří si prý u Krejčíře půjčovali peníze.

Byl bych mrtvý

Karel Tichý uvedl, že by podle něj skončil ve vězení na osm až deset let. „Teď by byl už venku a já bych tu nebyl. Jsem přesvěčen, že bych byl mrtvý,“ pronesl v rozhovoru mrazivá slova. Dodal, že Krejčíř měl seznam osob určených k likvidaci, na němž byl například František Mrázek nebo Jaroslav Starka, nynější majitel přímbramského fotbalového klubu. Na seznamu byl podle Tichého slov i on sám a jeho kolegové. Krejčíř přes informátora obvinil bývalého detektiva z toho, že ho okradl o jeho miliardy. „Oni potom přišli na to, že lepší než zabít policistu, je zlikvidovat ty kontakty. Takže takhle mi zabili dva informátory,“ dodal na závěr Tichý.

Krejčíř z Česka odjel na kole do Polska a přes Ukrajinu, Turecko, Spojené arabské emiráty a Seychely se dostal až do Jihoafrické republiky, kde zažádal o politický azyl. Tamní policisté Krejčíře okamžitě zatkli, později byl ale propuštěn na kauci. Za krátko se však zorientoval i v místním podsvětí a v roce 2016 byl nakonec odsouzen na 35 let za mříže za pokus o vraždu, únos, mučení a obchod s drogami.

 

 

 

pozor ( 23. února 2022 03:30 )

60 litrů a výsluhy - kdo z vás to má?

pozor ( 23. února 2022 03:26 )

A je to konečně venku - ten Tichej ho nechal pláchnout protože nechtěl zemřít
to to ale trvalo

verka1 ( 22. února 2022 16:53 )

Kdo by měl slitování s mafií a asi podplatil málo peněz a báli se kulky v hlavě.

verka1 ( 22. února 2022 14:43 )

Krejčíř kdysi řekl, že v JAR je justice, policie, politici,... ještě víc zkorumpovaná.

verka1 ( 22. února 2022 14:41 )

Krejčíř by byl už dávno mrtev, ostatní mafie by si s ním vyřídila účty.
Ať zůstane v JAR a je klid.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání