Dagmar sama vychovala 4 děti. Chodila do práce i na brigády, aby jim dopřála vše, co chtěly a potřebovaly. Na partnery štěstí neměla. 38 let žije v malém panelákovém bytě 2+1 a za tu dobu se v bytě kromě ložnice nic nerenovovalo. Dagmar žila od výplaty k výplatě a tak na zvelebování nezbývaly prostředky. Rekonstrukci ložnice dostala Dagmar od dětí jako dárek k Vánocům a ty se do ní pustily svépomocí. Splnily i její přání a ladily ji do ve fialovo-bílé barvy.

Fotogalerie
14 fotografií

Přání rodiny

Dagmar by ráda hlavně nový obývací pokoj, který by si přála prosvětlit. V obýváku dominuje retro nábytek, který potřebuje vyměnit, ale Dagmar má retro věci ráda – třeba staré bugatky a motorky. Také miluje pletení, háčkování a poslouchá country. Věnuje se i šití, ale její stroj je bohužel rozbitý.

Komentář designérů

Proměna byla elegantní, klidná, milá a ve všech směrech pozitivní. Nápad se odvinul netradičně od detailu, kdy se nám zalíbil motiv zlatavé listové dekorace na zeď. Její odlesk připomínal noblesní dámu v letech a motiv listu zase propojil zálibu paní Dáši v přírodě. Od toho se nám odvinul celý koncept proměny. Zlatavá s přírodními motivy. Propojili jsme částečným probouráním příčky mini kuchyň s obývákem, namísto příčky jsme umístili oboustranný blok vysokých skříní na straně kuchyně s vestavnou lednicí a troubou s mikrovlnkou, na straně obýváku mělkou skříní, která nám uvolnila obývací pokoj od řady menších skříněk. Díky tomu jsme mohli umístit velkou sedací soupravu. Příčky v tomto panelovém domě jsou netradičně z dřevěných desek, museli jsme tedy přistoupit k jejich posílení pomocí sádrokartonových předstěn tam, kde jsme chtěli rozvádět novou elektriku pro TV nebo instalaci pro kuchyň. Upustili jsme od rekonstrukce celého jádra, které je ve velmi špatném stavu, což za čtyři dny není reálné stihnout,“ řekla Kamila a František.

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pondělí 21. února ve 21:40 na Primě.