Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kozačky podle Iny T.: Inspirace, nebo odstrašující příklad? Fádní Pazderková a Sharlotina schizofrenie stylů

/
  • Kozačky očima Iny T.
    21. února 2022 ● 05:00

    Nosí se od podzimu po chladné jarní teploty a definitivní vale jim dává až výrazné oteplení. Roky stojí na módním Olympu v neotřesitelném postavení, kdy jen mění svůj tvar a barevnost dle aktuálních trendů. Řeč je o mainstreamem oblíbených kozačkách, jež můžou být třešničkou na pomyslném dortu, ovšem pouze v případě, že se jejich volba zdaří a hodí se jak k postavě nositelky, tak k celkové estetice outfitu. A jak se daří kombinovat kozačky slavným dámám? Jsou spíše inspirací, nebo odstrašujícím příkladem?

    Jaké kozačky jsou stále in?

    Over-knee kozačky:

    Kozačky nad kolena jsou v elegantním provedení stálicí v botníku, avšak pro jejich nápadnost vyžadují střihově minimalistické, výstřihu prosté modely, co neodhalují příliš kůže.

    Kozačky na masivní platformě:

    Loňský trend nadále pokračuje a robustní traktorová podrážka se bude nosit i na jaře. Hudební styl grunge evokující obuv může mít i výrazné šněrování případně přezky.

    Kovbojské boty, tzv. koně:

    Nejčastěji kotníkové či v půli lýtek končící boty kombinujte se stylově kontrastními romantickými volánovými šaty, či džínami ve stylu 70. a 80.let.

    Kotníkové kozačky:

    Metalické, lakované, se zvířecím vzorem či vyšívané. Kotníkové boty se hodí jak k šatům, sukním, tak ke kalhotám. Překvapením této sezóny je návrat koníkových bot UGG, které influencerky kombinují s kalhotami i se šaty.

  • 1.

    Kateřina Průšová (38): Uniformita zamítající osobitost, známka 2-

    Bývalá Miss České republiky, která svoji korunku vybojovala před 20 lety, vyrazila podpořit prozatím nepřesvědčivou soutěž Miss Czech Republic, která v očích veřejnosti neboduje a stále představuje zpozdilou představu o ženské kráse.

     

    Průšová, jež patří mezi vyhledávané modelky tuzemských návrhářů, předvedla skvělou postavu v přežité, osobitost zamítající uniformě lokálních modelek, sestávající se ze skinny džín zastrčených do vysokých, na lýtko ulitých tmavých kozaček. Asymetrický top se stojáčkem je však bez chyby, stejně jako jemně zvlněný šik účes.

  • 2.

    Petra Nesvačilová (36): Nadčasovost denimu, známka 1

    Herečka známá ze seriálu Osada, ale též autorka dokumentu Zákon Helena, která bude v roli porotce nové řady divácky úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas, dorazila na představení modelů Dary Rolins Vermi by Dara v džínových šatech ze zmíněné kolekce.

     

    Propínací šaty s druky, vázačkou u krku a do výrazné manžety řasenými rukávy představují návrat denimu mezi hlavní trendy, ač oficiálně z nich nikdy neodešel. Hnědé, jemně řasené kozačky volnějšího střihu přes lýtko s ostrou, jasně definovanou špičkou jsou pak skvělou volbou pro všechny typy postav, vhodně dotahujíc uvolněný styl šatů, překvapující zdařilými detaily.

  • 3.

    Karolína Kokešová (25): Prvoplánová působivost sráží body, známka 4

    Jako třetí Češka v pořadí vyhrála Kokešová světovou soutěž krásy a stala se nejkrásnější ženou světa roku 2019. Avšak ani tato miss nepoutá pozornost osobitým, invencí naplněným stylem, jenž by byl inspirací pro svoji nezaměnitelnost. To stvrzuje i look, který vynesla na slavnostní otevření fitness konceptu Gymstory.

     

    Prádlové basic tílko zastrčené v minisukni s širokým saténovým pásem, nesmyslně použité smokingové sako s lesklou klopou, plus celek odepisující, síťované punčochy. Ty ve spojení s množstvím prezentované kůže a s pod koleny končícími kozačkami působí zbytečně lacině. Nutno dodat, že ani jejich výměna by modelu, jenž vaří tzv. z vody prvoplánové působivosti a postrádá šmrnc, nepomohl.

  • 4.

    Iva Pazderková (41): Fádní základ vyžaduje další styling, známka 3-

    Aktuálně bojuje v reality show Survivor, ale už v létě ji můžete vidět na prknech Hudebního divadla Karlín v muzikálové komedii Slunce, seno, jahody, kde bude překvapivě alternovat roli Škopkové, které se ve filmu zhostila Helena Růžičková.

     

    Na tiskovou konferenci muzikálu pak stand-up komička Pazderková zvolila vroubkované minišaty z úpletu se stojáčkem na zip v odstínu mléčné bílé, k nimž monochromaticky ladila i pod kolena sahající, kolem lýtka volné kozačky, se zaoblenou špičkou a masivním podpatkem. Stylově fádnímu základu však chybí další doplňky a především styling, jenž by looku dodal jasnější vizi.

  • 5.

    Daniela Zálešáková (22): Přešlap v podobě obnošených bot, známka 2-

    Půvabná modelka Daniela Zálešáková, která proslula především svým polyamorním vztahem po boku staršího, movitého přítele a přítelkyně Terezy, kdysi bodovala v soutěži Miss, kde skončila na třetím místě. I ona přišla podpořit nový ročník soutěže krásy a pro tu příležitost vybrala těsně pod rozkrokem končící sako s klasickou klopou, co svým kostkovaným vzorem naplňuje trend posledních let, nevyjímaje tvíd, káro či kohoutí stopu, které jsou též stále v kurzu.

     

    Semišové over-knee kozačky vhodně doplňují mini délku stále trendy blejzrových šatů, leč pro jejich jemný materiál vykazují hlavně na špičce značné známky obnošení, pro které by bylo vhodné je ihned vyřadit z botníku.

  • 6.

    Lucie Smatanová (35): Kombinace zvířecích motivů nefunguje, známka 4

    Příkladem, jak »NE«, je tentokrát modelka a bývalá miss Smatanová, která nedávno oznámila rozchod se svým italským přítelem. Střihem minimalistické, véčkovým výstřihem doprovázené tubové šaty s kapsami a asymetrickým pruhem zvířecího vzoru, které oblékla, jsou totiž mimo aktuální trendy i nadčasový, klasický design. Kontraproduktivní je i jejich kombinace s přes lýtko volnými kozačkami, jež dodávají další zvířecí vzor v podobě kroko kůže, která se zdobením šatů vizuálně koliduje. Subtilní kabelka na řetízku pro danou příležitost projde, celek však zachránit nedokáže.

  • 7.

    Andrea Bezděková (27): Černobílá strohost, známka 2

    Představení nového automobilu Škoda Enyaq Coupé si nenechala ujít ani modelka Bezděková, dorazivší na event se svým expartnerem, hercem Markem Lamborou. Miss roku 2016 pro večer volila black&white model sestávající se z prodloužené, klasicky střižené bílé košile, nohy obtahujících, zkrácených kožených kalhot do jemného zvonu, a kozaček s hranatou špičkou. Elegantní, z minimalismu čerpající look, má jen jedinou chybu, a to absenci zajímavějších doplňků, např. v barevném akcentu, které by strohost modelu obměkčily.

  • 8.

    Karolína Kopíncová (23): Kreativní etuda s noblesou, známka 1-

    Modelka a miss roku 2020 pro premiéru filmu „V létě ti řeknu, jak se mám“ vsadila na vcelku nevšední červeno bílé téma. Spojení volné halenky se stojáčkem na mašli, zasunuté do širokých, od pasu se do volného zvonu rozšiřujících kalhot se záševky, doprovází hájenou barevnost, podporující stylové krémové kozačky. Jemné, decentní šperky, rudá rtěnka a půvabné rysy dobře prodávající stažený účes. Kopíncová tímto noblesně střízlivým modelem trefila, pro některé tak nedosažitelný, střed cíle. Jediná výtka míří k topu, který mohl být vypracován kvalitněji a z lepšího materiálu.

  • 9.

    Gabriela Gašpárová (20): Nota provinčnosti, známka 4

    Účastnice reality show Love Island, odehrávající se na Kanárských ostrovech, vyrazila do Lucerny na premiéru romantické komedie. Její styling čerpá ze zavedených, nic jedinečného nepřinášejících trendů, ve formě krátkého, šaty nahrazujícího saka se sošně vypracovanou partií ramen. K bílému blejzru přidaný černý opasek se sponou působí poněkud na sílu, stejně jako stylově kontrastní, levně vyhlížející kozačky do půli stehen, jenž spolu s logy značky potištěnou kabelkou, nahrávají dojmu provinčnosti.

  • 10.

    Sharlota (25): Bezděčná schizofrenie stylů, známka 5

    Jako střet dvou realit působí model známé rapperky, jež proslula neortodoxními módními volbami, mezi něž patří i tento outfit. Růžová, zpod divoce vzorovaného, pestrého saka vykukující košile, představuje notu romantiky, násilně tísněnou rockovými, koženkovými kalhotami s masivním opaskem, jejichž nohavice jsou zastrčeny do robustních polokozaček, zdobených řetězy a nýty, s trackovou podešví. Zmatený pelmel stylů je i tentokrát na hraně schizofrenie, která je již jakýmsi bezděčným poznávacím znamením této, jinak zajímavé umělkyně. 

    Fotogalerie
    60 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy