Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivé tajemství Jonákova Discolandu: Zdravotní sestřičku Andreu věznili ve sklepě a nutili k prostituci?!

Autor: jel - 
19. února 2022
05:00

Ikonický Discoland Sylvie i jeho majitel Ivan Jonák neodmyslitelně patří k divokým devadesátým létům. Do klubu chodili celebrity i politici a Jonák svými výstřednostmi šokoval běžnou veřejnost. V dokumentárním cyklu České televize Polosvět novinář Jaroslav Kmenta popsal příběh jedné z pracovnic klubu, který se měl odehrát přímo za zdmi slavného podniku. Strašlivý zážitek prý nakonec dohnal Andreu k sebevraždě.

Jonák i jeho Discoland se stali bizarním symbolem devadesátek. Mafián přitahoval pozornost okázalým oblečením i výstřednostmi, které dělal. Jako mazlíčka si například pořídil krokodýla. 

Jeho bar navštěvovalo obrovské množství lidí a byl neuvěřitelně úspěšný. Se zaměstnankyněmi se tam ovšem nezacházelo nejlépe. Děsivý příběh Andreji, která původně pracovala jako zdravotní sestřička, popsal pro Českou televizi Jaroslav Kmenta.

Zavřeli ji do sklepa

Investigativní novinář uvedl, že Andrea začala v Jonákově podniku pracovat nejprve jako hosteska. Byla velmi krásná, a proto ji později přemluvili, aby tančila u tyče. „Ve finále se jí pak snažili dát i něco do pití, zdrogovali ji a nakonec skončila ve spodním patře, kde to bylo o prostituci,“ vysvětlil Kmenta.

Andrea podle něj práci prostitutky dělat dál nechtěla a snažila se skončit, protože to velmi těžce nesla. Její rozhodnutí se však vedení nelíbilo. „Zavřeli ji do sklepní kóje a nechali ji tam celou noc,“ popsal novinář hrozivou událost, která se měla v podniku odehrát. „Pak ji pustili a ona zdemolovala čtvrtku zařízení Discolandu,“ doplnil s tím, že tato skutečnost Jonáka rozzuřila, a proto byla Andrea propuštěna.

Její život skončil tragicky, později podle Kmenty spáchala sebevraždu skokem z okna. „Za fasádou neonového světa diskoték se ve skutečnosti skrývala šílená realita kriminality.“ 

Špatně nakonec skončil i sám Ivan Jonák. V roce 1994 si právě zřejmě kvůli sporům o svůj milovaný Discoland, objednal nájemnou vraždu manželky Ludviky. Za ni byl později odsouzen k 18 letům ve vězení. Po propuštění se snažil obnovit zašlou slávu, ale nepodařilo se mu to. Zemřel sám a bez peněz.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Ivan Jonák: Jak bývalý král kriminálního podsvětí zemřel bez peněz a úplně sám  - Videohub
Video se připravuje ...

johnny stopper ( 19. února 2022 22:06 )

Diskuse o Valievové se neumožňuje, tak se tady můžem akorát zabývat tímhle úchylem.

Moly28 ( 19. února 2022 13:58 )

"Děsivý příběh Andreji" - To si ale pletete s Babišem. Jméno Andrea je podle rodu žena! Takže třeba Andrey?

krtek. ( 19. února 2022 09:36 )

horší je že z nich děláme i politiky

verka1 ( 19. února 2022 08:21 )

Pergnerová se tam asi naučila fetovat. Jinak je výborná moderátorka a dokázala se dostat z drog.
Jonáka když propustili z vězení tak se řešila vražda jeho manželky, nikde se o něm nepsalo, že je mafián.

krtek. ( 19. února 2022 07:38 )

a co Pergnerová, ta tam leštila tyče zákazníkům dobrovolně ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání