Podle NCOZ obvinění souvisí se zadávacím řízením k zakázce s názvem "Údržba strategických dopravních detektorů řezových a klimatických vozovkových detektorů na území hl. města Prahy" z roku 2016. Předpokládaná hodnota zakázky byla 20 milionů korun bez DPH. Cílem obviněných bylo podle vyšetřovatelů opatřit neoprávněný prospěch preferovanému dodavateli.

„V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným fyzickým osobám dle konkrétní právní kvalifikace trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let," doplnil Ibehej. Obvinění jsou stíháni na svobodě, dodal.

Obvinění by měla souviset s kauzou týkající se výběrových řízení na rozvoj tzv. telematiky, tedy zařízení na měření rychlosti nebo elektronické informační cedule. Policisté zasahovali v budovách TSK i na dalších místech na začátku března 2017 a kromě dalších zadrželi i tehdejšího šéfa TSK Ladislava Pivce. TSK je městskou akciovou společností, která má na starosti mj. úklid a údržbu komunikací.

Blesk požádal o vyjádření i mluvčí TSK BArboru liškovou „Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a. s. se k průběhu uvedeného řízení nebude do jeho skončení vyjadřovat," sdělila.

Ilustrační foto.
Autor: Profimedia