„Když jsem si přečetla, že Zuckerberg vyhrožuje zrušením facebooku a instagramu v Evropě, první co mě napadlo: Konečně!!!“ svěřila se poněkud paradoxně na sociální síti herečka Vlastina Svátková. Hvězda snímků Smečka či Můj příběh, která se mihla v bondovce Casino Royale, na tom vidí jenom samá pozitiva.

„Konečně se třeba děti nebudou natáčet, jak někoho mlátí a sdílet to na sítích. Konečně anonymní zlo bude muset čelit konfrontaci tváří v tvář, pokud vůbec k tomu najde odvahu. Konečně třeba zjistíme, že když není co sdílet, patří nám celý svět. Přes vlastní autentickou zkušenost, kterou nám nikdo neschválí, nepochválí ani nevyhejtuje,“ vypočítávala.

Jak se sama přiznala, představa světa nespojeného sociálními sítěmi se jí zamlouvá. „Mě to láká hodně. Žít život, který je můj, i s chybami a blbými názory. S touhami a sny, které málokdo sdílí. Uvědomovat si bez vlivu ostatních, co je moje cesta. Mít svoji LÁSKU, která je tajemná, vzácná a nikdo o ní moc neví. Pomáhat ostatním, aniž by o tom věděl celý svět. Být inspirací, na kterou se dá sáhnout, která umí obejmout, podpořit a nemusí se bát, že této reálné vřelosti někdo zneužije. Láká mě hodně být tím, kým jsem, aniž bych musela mít strach, jestli je to pro ostatní správně,“ dumala veřejně.

VIDEO: Vlastina Svátková buduje vysněné bydlení: Záchodová mísa v obýváku! Proč?

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Svátková buduje vysněné bydlení: Záchodová mísa v obýváku! Proč? Markéta Reinischová

Je totiž pravdou, že právě díky sociálním sítím je na mnohé hvězdy českého šoubyznysu vidět, a jsou to ony samy, které sdílejí s širokou veřejností střípky ze svého života a ze svého soukromí. Je přece na nich samotných, co všem, kteří je sledují, ukáží... nebo neukáží. Rovněž je využívají i ke své sebepropagaci.

A pak jsou tu ještě osobnosti, co si díky instagramu vydělávají jakožto influenceři nemalé částky, a jejich působnost ve virtuálním světě je pak mnohdy více vidět nežli třeba jejich činnost herecká či pěvecká...Na to poukázala v komentářích jedna z Vlastiných fanynek. „Souhlasím s vámi, ale jak bude pak řada 'celebrit' vydělávat?“ zajímala se dotyčná dáma. „Začnou makat,“ navrhla herečka, co se kromě hraní věnuje také psaní knih a tvoření vlastních šperků.

Fotogalerie
48 fotografií