Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve sklepě orlického vraha Kuny se zabíjelo i sudovalo: Bývalý soused popsal, co ho překvapilo

Autor: jel - 
12. února 2022
05:00

Ve sklepě Vladimíra Kuny, jednoho z orlických vrahů, se v devadesátých letech děly opravdu děsivé věci. Gang tam prováděl činnost, které říkal sudování. Své oběti tam zločinci zavařovali do sudů a později je shodili ze Žďákovského mostu do orlické přehrady. Kunovi sousedi neměli vůbec tušení, co se za zdmi sklepa děje...

Ve sklepě Kunova domu v Rudné u Prahy se odehrávala velká část hrůz, které v devadesátých letech prováděli takzvaní orličtí vrazi. Vladimír Kuna tam měl improvizovanou posilovnu. Do sklepa se jim také podařilo nalákat jednu z obětí, kosovského číšníka Leorenta Lipoveciho. Ten chtěl od orlického gangu koupit zbraň, a proto s nimi šel do Kunova sklepa. Když si však Lipoveci nabízené zboží prohlížel, Ludvík Černý vytáhl zbraň a zastřelil ho.

Proč máš uhlí mimo kotelnu?

Tělo pak ukryli do sudu, který měl Kuna připravený, zasypali ho louhem, zalili vodou a hodili do Orlíku. Černý chtěl právě v tomto sklepě zavraždit i policistu Jána Mata. Toho vrazi vlákali do Kunova sklepa s tím, že si půjdou zastřílet na různé primitivní terče. K vraždě ale nedošlo, náboj v pistoli se totiž vzpříčil a nevylítl z hlavně ven. Mato tak přežil.

Sousedé neměli ani v nejmenším tušení, jaké hrůzy se odehrávají jenom kousek od nich. Jeden z nich, Josef, ale popsal pro server iDnes, že něco jim na Kunovu chování přišlo zvláštní.

„Vždycky jsme se Vládi ptali, proč má uhlí uskladněné mimo kotelnu, že ho pak musí nosit zdaleka. Až po objasnění těch vražd nám došlo, k čemu ta velká sklepní místnost sloužila,“ prozradil serveru bývalý soused odsouzeného zločince.

padrino ( 12. února 2022 12:46 )

Tak to toho soused řek,ale od teď je slavnej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání