Dětský rehabilitační stacionář, který provozuje Městská nemocnice Ostrava (MNO), je unikátním zařízením v rámci celého Česka. „Jako jediný v republice také může školit takzvaný Bobath koncept, který nabízí komplexní přístup k dětem s různým stupněm postižení,“ uvedl ředitel MNO Petr Uhlig.

Právě tady se starají o 28 dětí mladších sedmi let s dětskou mozkovou obrnou či genetickými a metabolickými vadami. Do výbavy stacionáře přibyly čtyři speciální vertikalizační stojany v několika velikostech za více než 300 tisíc korun.

Žene je to kupředu

Darovací šek předali stacionáři gólmani extraligových Vítkovic Radan Stezka a Daniel Dolejš za organizaci Saves Help, kterou před třemi roky založil hokejový brankář Šimon Hrubec. Ten se mimo jiné chystá s českým národním týmem i na olympiádu do Pekingu.

„Když jsme Saves Help zakládali, naším snem a velkým cílem bylo pomoci nějaké instituci darem pomůcek, které budou lidem pomáhat denně. To se povedlo po necelých třech letech fungování,“ řekl.

„Velký dík patří našim členům, mým brankářským kolegům a fanouškům, kteří nás celou dobu velmi podporují. Máme obrovskou radost a žene nás to stále kupředu,“ uzavřel Šimon Hrubec.

VIDEO: SE SIMONOU: Šimon Hrubec představil projekt Saves Help! Brankáři společně vybrali už víc než čtvrt milionu.

Video
Video se připravuje ...

SE SIMONOU: Šimon Hrubec představil projekt Saves Help! Brankáři společně vybrali už víc jak čtvrt milionu iSport TV

Fotogalerie
10 fotografií