Na program nakonec oproti návrhu předloženého radními zařadili ještě dalších sedm materiálů, například dokument týkající se zákazu provozu fiakrů nebo projekt milostivého léta, ve kterém se lidé mohou zbavit exekucí. V programu zůstaly původně navržené materiály, mezi nimi například metodika příspěvků developerů na veřejnou infrastrukturu, strategie Prahy pro přechod na cirkulární ekonomiku nebo koncepce integrace cizinců. Zastupitelé dostali na stůl také petice proti změně územního plánu Nákladového nádraží Žižkov a za zachování vizuálního stylu PID.

Zastupitelé nediskutovali pouze o zařazení nových bodů do programu. Často se v rozporu s jednacím řádem zastupitelstva pouštěli třeba do diskuse o jednotlivých tématech, což při jednání o programu nelze, a rovněž překračovali danou lhůtu tří minut.

Mezi diskutovanými tématy byly zmíněny například zakázky v IT. Opozice vytýkala primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti), který má IT na starosti, že nebyly uskutečněny podle pravidel. Hřib obvinění, že byly zakázky nezákonně rozděleny, odmítl.

Dalším tématem, kterým se zastupitelé dlouze zabývali, byla možná zástavba u koupaliště Džbán v Praze 6, kterou prosazuje majitel pozemku, firma Molepo, která zároveň uvedla, že letos místní koupaliště neotevře. Někteří členové zastupitelstva to nazvali vydíráním. Zástupci koalice zároveň vytýkali ODS, že jedním z majitelů firmy je politik ODS Vladimír Schmalz.

Zastupitelé se nevyhnuli ani osobním invektivám a zároveň si vzájemně vytýkali, co která strana kdy udělala špatně. Hřib nebo lídr Prahy Sobě a starosta Prahy 7 Jan Čižinský vytkli ODS kroky z minulosti, a to i z 90. let minulého století. Zástupci ODS se proti tomu ohradili, a naopak kritizovali kroky a práci současného vedení města. Vzájemně se obviňovali rovněž z neslušného jednání či lží.

Fotogalerie
7 fotografií