Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neočkovaného muže (31) odmítla nemocnice operovat. Čekal na transplantaci srdce

Autor: sova - 
27. ledna 2022
05:00

Americká nemocnice odmítla pacienta k transplantaci srdce proto, že není očkován proti covidu-19. Jednatřicetiletý DJ Ferguson nutně potřebuje nové srdce, ale bostonská nemocnice Brigham and Women's Hospital ho vyřadila ze seznamu, uvedl jeho otec David. Píše to britská BBC.

DJ Ferguson odmítá očkování, jeho otec uvedl, že vakcína proti covidu je v rozporu se synovými „základními přesvědčeními a zásadami“.

„Vzhledem k nedostatku dostupných orgánů děláme vše, co je v našich silách, abychom zajistili, že pacient, který dostane transplantovaný orgán, bude mít co největší šanci na přežití,“ vyjádřila se instituce.

Mluvčí nemocnice uvedl, že nemocnice vyžaduje „vakcínu proti covidu-19 a zdravý životní styl kandidátů na transplantaci, aby vytvořila jak nejlepší šanci na úspěšnou operaci, tak optimalizovala přežití pacienta po transplantaci vzhledem k tomu, že jeho imunitní systém je drasticky potlačen“.

Pečlivě formulované prohlášení nemocnice může naznačovat, že za nezpůsobilostí pacienta k transplantaci stojí i jiné faktory než jeho neočkovanost, ale nemocnice odmítla hovořit o podrobnostech s odkazem na ochranu soukromí pacienta.

Nemocnice dodala, že většina ze 100 000 lidí na čekacích listinách na transplantaci orgánů nedostane orgán do pěti let kvůli nedostatku dostupných orgánů.

DJ Ferguson je v nemocnici od Dne díkůvzdání 26. listopadu 2021, a trpí dědičnou srdeční vadou, která podle stránky GoFundMe způsobuje, že se mu plíce plní krví a tekutinou.

Organizátor sbírky uvedl, že pan Ferguson se obává, že by se u něj mohl objevit zánět srdce - potenciální vedlejší účinek očkování proti koronaviru, který, jak zdůrazňuje americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), je vzácný a dočasný - a že by se mohl ukázat jako nebezpečný vzhledem ke slabosti jeho srdce.

Video  Jděte na booster, apeluje Válek. Vakcinolog zmínil výhled pro 4.dávky a sezóny covidu  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

maxpax ( 27. ledna 2022 13:07 )

Proč chodit hned do USA. Zpráva stará asi 3 dny uvádí, že v Evropě je milion lidí, kteří mají rakovinu, aniž by to věděli. Protože není čas na jejich prevenci a screening . A ten milion nemocných rakovinou je pro zdravotnictví další časovaná bomba.

snehulak ( 27. ledna 2022 13:05 )

Však co je na tom špatného? Dávat srdce pacientovi bez budoucnosti, který ignoruje medicínská doporučení, je bezmála jako půjčovat auto kámošovi co mu sebrali řidičák za soustavné přestupky a bouračky. Přitom to srdce potřebují desítky jiných.

Jirik-ta ( 27. ledna 2022 12:05 )

zase ta selekce

yarda ( 27. ledna 2022 09:42 )

mikes15 ( 27. ledna 2022 09:07 )

Spíš výmluva, kdyby byl očkovaný tak by jim nejspíš nefungoval přístroj na operaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa