Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čeští podnikatelé bourali s člunem v Karibiku: Rodina těžce zraněného Michala (47) prosí o pomoc!

Při tragédii v Karibiku se vážně zranil český podnikatel Michal Průša (47).
Při tragédii v Karibiku se vážně zranil český podnikatel Michal Průša (47).  (Autor: Profimedia/FB: Michal Průša)
Autor: rix - 
27. ledna 2022
05:00

K velkému neštěstí došlo minulé úterý u ostrova Anguilla v karibském ráji. Dva čeští podnikatelé se měli vydat na plavbu luxusním člunem, ta ale skončila nehodou. Rychlá loď s oběma muži podle všeho najela na útes. Miroslav Bučkovský (†47) byl na místě mrtvý, zatímco Michal Průša (47) bojuje o život. Rodina popsala děsivá zranění, která utrpěl, a prosí o finanční podporu na uhrazení nákladů za zdravotní péči.

„Obracím se na vás s prosbou o pomoc po strašlivé nehodě lodi, kterou měl můj tchán Michal,“ píše se na stránkách sbírky. Michal původně ležel v Nemocnici princezny Alexandry v Anguille, ale museli ho převézt do nemocnice v St. Marteenu, protože utrpěl zranění hlavy, má otok mozku, zlomeniny a hluboké rány na celém těle.

„Musíme řešit nečekané problémy s hrazením nákladů a pojištěním a nevíme, jak se bude situace vyvíjet,“ uvedla rodina. Očekává, že peněz na léčbu bude třeba mnoho. „Budeme muset určitě zaplatit velké částky peněz, abychom byli schopní pokrýt péči, nadcházející operace, převozy atd. První pomoc dostal, když byl hospitalizován v Anguille, a jeho převoz do St. Marteenu nás už stál spoustu peněz. Bohužel nemáme prostředky, abychom všechny tyto náklady uhradili, takže nám nezbývá, než vás poprosit o pomoc, stojí dále na zmíněné stránce. „To nám rozhodně pomůže poskytnout mu vše, co urgentně potřebuje, a doufejme i v brzké uzdravení,“ uzavírá rodina.

Jak již deník Blesk.cz informoval, člun ztroskotal asi 6 kilometrů od Anguilly, nedaleko ostrova Blowing Rock. U nehody zasahovala tamní policie i hasiči. Příčiny neštěstí šetří tamní úřady. Spekuluje se o vysoké rychlosti, nebo o tom, že kapitán rychlého člunu nevěnoval dostatečnou pozornost řízení.

S blízkými obou účastníků nehody je v kontaktu Ministerstvo zahraničních věcí ČR. „V současné době jsme v kontaktu s jejich rodinami, abychom jim byli nápomocní,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí Lenka Do. 

Jarda69 ( 6. února 2022 14:54 )

to byl omy pro ten nick amalka00

Jarda69 ( 6. února 2022 14:54 )

ne, příbuzný, ty závistivá káčo

Jarda69 ( 6. února 2022 14:53 )

ne, příbuzný, káčo

amalka00 ( 6. února 2022 08:04 )

Aaaa zřejmě kámoš,že ho tak hájíte. Tak mu pŕispějte.

amalka00 ( 6. února 2022 08:01 )

Tak to určitě. Ať si prodají své majetky,dají na léčení a jdou třeba do paneláku. Co mě to zajímá? Já musím do práce abych makala na takové co si jedou válet *** do Karibiku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání