Měl to být dárek od srdce. Když Klára Kirš Benešová kupovala v říjnu 2019 vstupenky pro manžela, těšila se, až je na Vánoce rozbalí.

Už několikrát si přál vidět Ondru naživo a najednou se naskytla možnost zajít na koncert přímo do Domu kultury ve městě, kde oba žijeme,“ vysvětluje. Za dvě vstupenky dala tehdy 1380 korun.

Dárek udělal radost a manželé se těšili na březnový koncert. Ten však zhatila pandemie. „Kvůli šíření koronaviru byl koncert několikrát přeložen. Chápali jsme to a museli čekat. Poslední termín byl 3. listopadu 2021,“ popisuje paní Klára.

Neuskutečnil se, nedočkali se ani po dvou letech. Tým Brzobohatého totiž přerušil spolupráci s organizátorem ústeckého vystoupení Martinem Benešem. „Podmínky smlouvy nebyly z jeho strany dodrženy, proto Ondřej nemůže na koncertech vystoupit. K tomuto pořadateli jsme ztratili důvěru,“ uvedl zpěvákův manažer Patrik Jedlička.

Co stojí za ztrátou důvěry, neuvedl. Podle informací Blesku Beneš nezaplatil muzikantům zálohu. „Je nám to velice líto, zvláště vůči Ondrovým fanouškům. V tuto chvíli ale není v našich silách tuto situaci jinak vyřešit,“ dodal manažer.

Klára Kirš Benešová se nejdřív obrátila s žádostí o vrácení vstupného na společnost Ticketstream, která lístky prodávala. Neuspěla. „Jelikož nám organizátor pan Beneš neposkytl do dnešního dne prostředky pro refundace zákazníkům, ani žádné jiné instrukce v tomto směru, je potřeba se obrátit přímo na něj,“ sdělil ředitel Ticketstreamu Viktor Mastník. Oslovila tedy přímo organizátora Martina Beneše. „Nejdřív přislíbil navrácení vstupného, pak ale přestal komunikovat a do dnešního dne žádné peníze nemám. Nejsem jediná, jsou nás stovky,“ popisuje Benešová.

Pořadatel: Na vině je covid

Martin Beneš se odvolává na pandemii, která ho v podnikání zastavila. „Pořadatelé nejsou v jednoduché situaci, přípravy, propagace a vše, co je s tím spojené, musí opakovat vzhledem k vyšší moci. Hlavním důvodem rušení a přesouvání koncertů je současná situace. A to i v případě vámi zmiňovaného koncertu,“ napsal Blesku.

Uvidí lidé své peníze? „Po dohodě s prodávající ticketingovou společností lze situaci řešit individuálně, proto je třeba vyčkat,“ dodal Beneš. Podle zjištění Blesku má ale velké finanční potíže a údajně žádá u soudu o osobní bankrot.

VIDEO: Prohlášení Kuchařové o rozchodu s Brzobohatým: Nedávno se mnou obnovil manželský slib!

Video
Video se připravuje ...

Prohlášení Kuchařové o rozchodu s Brzobohatým: Nedávno se mnou obnovil manželský slib! FTV Prima

Fotogalerie
34 fotografií