K nešťastné události došlo okolo 15:00. „Muž chtěl skokem pod soupravu metra spáchat sebevraždu,” sdělil Blesku policejní mluvčí Richard Hrdina s tím, že policisté nyní celou událost prošetřují. Zpod soupravy muže museli za pomoci hasičů vyprošťovat záchranáři.

Jejich mluvčí Jana Poštová na Twitter uvedla: „Ve stanici metra Vyšehrad došlo k pádu osoby pod soupravu a probíhá její vyprošťování, na místě zasahuje posádka záchranářů, lékař i inspektor. Na místě byla nasazena náhradní autobusová doprava.

„Jednalo se o zhruba 45letého muže, který utrpěl velmi vážná poranění (hlava, pánev, horní i dolní končetiny). Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty, žilní vstupy, celkovou imobilizaci a transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na ARO,” dodala Poštová. Provoz metra byl obnoven po čtvrté hodině odpolední.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Fotogalerie
13 fotografií