Muž škodovku ve městě odstavil, ale policistům už zmizet nestačil. Svědek i další lidé poblíž šoféra, který měl potíže s řečí i s pohyby, pohlídali až do příjezdu hlídky.

„Policisty vůbec nepřekvapil výsledek dechové zkoušky. Přístroj ukázal 3,12 promile. Muž přiznal, že vozidlo řídil a před jízdou vypil nejméně šest jedenáctek,“ shrnul policejní mluvčí Bohumil Malášek. Hříšník na místě přišel o řidičák, bude čelit trestnímu stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Cizinci pod vlivem

Alkohol se podepsal i pod nehodu u Deblína, kde cizinec (22) ve škodovce vjel do příkopu, narazil do lávky na mostku a s autem skončil v potoce. Čtveřice pasažérů, zahraniční stavební dělníci, vyvázli bez zranění. Šofér ovšem nadýchal 1,4 promile.

Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a jeho protiprávní jednání řeší soud ve zkráceném přípravném řízení,“ uvedl policista.

Těžkým zranění dvou cizinců skončila v neděli nad ránem nehoda Škody Fabie poblíž Valtic. Cizinec (32) nezvládl řízení a narazil do stromu. Dechová zkouška byla rovněž pozitivní. Přístroj ukázal hodnotu přes dvě promile. Také v tomto případě čeká hříšníka trestní stíhání.

VIDEO: Opilý řidič fabie v Brně.

Fotogalerie
4 fotografie