Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

V Mníšku pod Brdy někdo zapálil dodávku: Policie hledá muže, který na pumpě natankoval benzín do lahve

Autor: VaB - 
24. ledna 2022
17:47

Středočeští kriminalisté usilovně pátrají po muži, který si na čerpací stanici v Mníšku pod Brdy natankoval do plastové lahve benzín. Totožnost muže by jim totiž mohla pomoci vyřešit případ úmyslně zapálené dodávky ve stejném městě.

V pátek 22. října došlo v Mníšku pod Brdy, v ulici V Edenu, k požáru dodávky. Podle policistů ji někdo úmyslně zapálil. „Tímto jednáním byla způsobena škoda téměř 250 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Michaela Richterová.

Kriminalisté zároveň pátrají i po muži v bílé bundě a černých kalhotách, který si ve stejný den večer na čerpací stanici v Mníšku pod Brdy natankoval do pet lahve benzín. Toho při tom zachytila i jedna z tamních kamer.

„Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na jeden rok,“ dodala Richterová.

Zároveň žádají i svědky, kteří mohli zapálení vozidla vidět. „Nebo poznávají muže na videozáznamu, jehož totožnost by nám mohla přispět k objasnění případu,“ doplnila Richterová s tím, že poznatky mohou lidé sdělovat na lince 158.

Video  Policie hledá muže, který si v Mníšku pod Brdy na čerpací stanici natankoval do lahve benzín.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání