Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Učitel vítkovické střední se porval se žákem: Nejdřív rána do hlavy a pak kopanec! Kvůli reproduktoru

Aktualizováno -
24. ledna 2022
18:35
Autor: VaB - 
23. ledna 2022
05:00

Po sociálních sítích se rozšířilo video, které zachycuje útok učitele na žáka na střední škole ve Vítkovicích. Předcházela tomu potyčka o studentův bezdrátový reproduktor, který učitel vyhodil z okna na ulici. Žák mu to chtěl oplatit rozbitím notebooku. A pak už to jelo – vyučující žáka zezadu napadl, dokonce ho i nakopl. Vyjádření pro Blesk.cz poskytli zástupci školy i samotní žáci.

„Pane učiteli, fakt to nedělejte,“ říká na videu jeden z žáků Vítkovické střední průmyslové školy v Ostravě. Učitel ale otevírá okno, v jedné ruce svírá reproduktor a vyhazuje ho ven na ulici. Mnoho jiných žáků tomu přihlíží a směje se. Na video na TikToku upozornila Štěpánka Cimlová, učitelka soukromé školy, jež si na sociálních sítích říká stekaanka.

Blesku se skrze učitelku podařilo získat podrobnosti celého incidentu i vyjádření jeho přímého účastníka. Vše začalo tím, že se na jeho reproduktor připojil jeden ze spolužáků a začal v hodině pouštět hudbu. Údajně tak chtěl vyprovokovat vyučujícího. „Vyvrcholilo to tím, že učitel se vsadil s několika spolužáky, že tu bednu vyhodí. Ptal se, koho je ta bedna, jenže já jsem byl zrovna zabraný do učení, takže jsem nějak moc nevnímal. Nakonec tu bednu vyhodil, to vidíte ve videu,“ uvedl mladík, který si nepřál být jmenován.

Rvačka

Pak ve studentovi „bouchly saze“. „Sebral jsem mu notebook a chtěl jsem mu ho zlomit, ale nakonec jsem ho nezlomil, protože jsem věděl, že sám bych z toho měl problémy. A on potom, protože neunesl emoce, mě napadl,“ popsal středoškolák. K incidentu došlo na podzim loňského roku.

Blesk jméno učitele zná, zveřejňovat ho ale nebude. Samotný majitel reproduktoru, který byl nakonec napaden, nijak učitele neprovokoval. „Učitel běžnou situaci narušování výuky řešil tak, že se s žáky vsadil o konkrétní částku, že reprák vyhodí z okna. Jeden zdroj uvádí, že žáci dokonce učiteli tuto částku poté vyplatili. Prý „férově“,“ uvedla pro Blesk učitelka Cimlová s tím, že se žáci s učitelem vsadili o 200 korun.

Škola si aktéry sezvala a incident začala řešit. „Případ jsme v rámci naší školy interně prošetřili a přijali jsme opatření. Všichni účastníci incidentu byli s výsledky šetření seznámeni,“ napsala bez bližších podrobností Blesku ředitelka školy Andrea Pytliková. Na další dotazy ředitelka už nereagovala.

V pondělí, tedy den po vydání článku na Blesk.cz, ředitelka na internetových stránkách školy zveřejnila vyjádření k incidentu. „Především šlo o vyprovokovanou situaci, kdy byla výuka nepřípustně rušena hlukem z reproduktoru. Jeho odstranění pedagog opakovaně avizoval a nebylo možné jeho výzvy přeslechnout. Dospělý, již 22letý, žák vyhodnotil situaci po likvidaci reproduktoru tak, že je nutné proti učiteli zasáhnout a zničit školní notebook. To se nakonec nestalo. Oba dospělí muži se ale slovně i fyzicky střetli,“ uvedla ředitelka.

„K medializaci interně řešených věcí se vedení školy zásadně neuchyluje. Tento postoj dodržujeme i nyní, chráníme tím všechny aktéry příběhu, který rozhodně nebyl černobílý,“ doplnila Andrea Pytlíková.

Video  Incident mezi žákem a učitelem skončil napadením  - Tik Tok
Video se připravuje ...

oliiiii3 ( 27. ledna 2022 16:57 )

Ve škole mají sedět, učit se a ne poslouchat písničky, učitel udělal dobře že mu ho vyhodil, bud at se učej nebo sedí doma smradi, a to ještě rodiče si půjdou stěžovat na parchanty

joel ( 27. ledna 2022 15:44 )

Co má mít žák ve vyučování zapnutý!! reprák, ty šašku? A na opakovanou výzvu ho vypnout nereagoval, protože "byl tak zabraný do učení" - tedy stejný šašek jako jsi ty. Není tedy divu že šašek obhajuje šaška. Ale kromě toho, že jste oba šašci, jsme se vlastně z tvé slohové práce nic jiného nedozvěděli.

joel ( 27. ledna 2022 15:35 )

"jsem byl zrovna zabraný do učení, takže jsem nějak moc nevnímal."
Tak toto vykládej svému malému do trenek...

Uživatel_5564110 ( 25. ledna 2022 04:16 )

22 let to už zdaleka není puberťák

Uživatel_5564110 ( 25. ledna 2022 04:11 )

Tak jestli chtěl vyprovokovat učitele, jak sám řekl, tak čekal reakci... A ta přišla.. Nevím proč se řeší chování učitele, mělo by se řešit chování žáka, určitě to nebylo poprvé, to by si ten zmetek nebyl tak jistej, potřeboval by zmalovat řiť aby si měsíc na ni nesedl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání