Teror začal už loni v listopadu, kdy se tři mladíci ze čtveřice rozhodli, že se vloupají do školy. Dostali se na její pozemek a přes střechu pak vlezli i dovnitř budovy.

V přízemí a dvou dalších patrech vystříkali dva kusy práškových hasicích přístrojů, přičemž jemný prášek pokryl celý prostor chodeb školy. Dále ještě poškodili dvě skleněné výplně výstavních vitrín a kování u dveří,“ řekla policejní mluvčí Eva Červenková.

Vyvrácené značky, posprejované kdeco

Podruhé vandalové dali o sobě vědět o pár dní později. „Dva ze čtveřice mladíků vyvrátili v obci dvě svislé dopravní značky označující hlavní pozemní komunikaci a dvě dopravní značky upozorňující na zpomalovací práh ze země,“ uvedla Červenková.

Poslední útok skupiny tří mladíků na cizí majetek se stal během čtyř hodin jedné noci v prosinci. „Posprejovali nebo poničili šest zaparkovaných aut, osm zděných sloupků oplocení u rodinných domů, šest kontejnerů na tříděný odpad, tři zděné sloupky elektrických rozvaděčů a ještě k tomu dvě lampy veřejného osvětlení,“ vyjmenovala Červenková.

Spadla klec

Dva měsíce policisté pátrali po pachatelích a teď spadla klec. „Zadrželi jsme čtyři muže ve věku kolem dvaceti let, kteří pocházejí z jižního Plzeňska,“ dodala Červenková.

Mladíci způsobili celkovou škodu téměř 65 tisíc korun. Za to jim teď hrozí, že si posedí až tři roky v base.

VIDEO: Tohoto sprejera v Olomouci chytil náhodný kolemjdoucí.

Video
Video se připravuje ...

Sprejera v Olomouci chytil náhodný občan. Facebook

Fotogalerie
4 fotografie