„Se zlomenými srdci musíme oznámit, že zemřel nesrovnatelný Meat Loaf, jeho manželka Deborah mu byla po boku,“ stojí v oznámení na sociální síti. „Dcery Pearl a Amanda stejně jako blízcí přátelé s ním strávili posledních 24 hodin. Jeho úžasná kariéra trvala šest dekád, během kterých prodal celosvětově přes sto milionů alb, zahrál si v 65 filmech, včetně Klubu rváčů, Focus, Rocky Horror Picture Show a Wayeův svět. Bat Out of Hell zůstává jedním z deseti nejprodávanějších alb všech dob,“ stojí v nekrologu. Z něho pochází i hit I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) a získal za něj i cenu Grammy.

 

„Víme, jak moc pro mnoho z vás znamenal a vážíme si lásky a podpory, které se nám v našem smutku nad ztrátou tohoto inspirujícího umělce a nádherného člověka dostává. Děkujeme za pochopení naší potřeby po soukromí,“ píše se dále v oznámení. O konkrétní příčině smrti se nezmiňuje. Podle informací serveru TMZ se mu však stal osudným covid-19. Podle jejich zdroje se měl tento týden zúčastnit pracovní večeře v rámci jeho reality show, která nese stejný název jako jeho nejslavnější hitovka, ovšem účast na ní zrušil a bohužel už ani nezúčastní. Zda byl očkovaný není známo.Už v roce 2016 však zpěvák, trpící velkou nadváhou, zkolaboval přímo na jevišti.

Meat Loaf byl vůbec jedna z největších ikon současné rockové scény. Přezdívku Meat Loaf dostal už na střední škole.Od svých 20 let žil tento rodák z Dallasu v Los Angeles.

Fotogalerie
16 fotografií