Požár vypukl ve středu večer, hasiči k němu vyjížděli ve 21:51. „V ulici Opata Konráda zasahovala jednotka pražských profesionálních hasičů spolu s místní dobrovolnou jednotkou. Po příjezdu bylo zřejmé, že plameny zasáhly tři vozidla,“ popsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu během sedmi minut od příjezdu na místo. „Škoda byla hasičským vyšetřovatelem odhadnuta na 800 tisíc korun,“ dodal Kavka s tím, že příčina požáru je v šetření. O den později uvedl, že došetření požáru ze strany hasičů skončilo. „Výsledky našeho zkoumání předáme policii,“ uvedl mluvčí.

Není to první případ!

Podle agentury Aktu.cz stála dvě hořící auta vedle sebe, třetí zhruba o 150 metrů dál, je tak pravděpodobné, že požár někdo založil úmyslně. Na místo vyjeli také policisté, kteří hned začali zajišťovat stopy. „Nemůžeme vyloučit, že se jednalo o cizí zavinění,“ potvrdila Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová. „Případem se zabýváme, žádáme očité svědky, pokud si včera ve večerních hodinách všimli někoho, kdo se pohyboval kolem zaparkovaných vozidel, aby se ozvali na linku 158,“ žádá mluvčí.

Není to navíc první případ, kdy k podobnému činu došlo, auto shořelo už v pondělí večer nedaleko ulice Opata Konráda.

Fotogalerie
15 fotografií