Nic netušící chodkyně šla po chodníku, ale na cestě ji prý překvapil rozbitý chodník. Špatně si došlápla, zakopla a spadla. Rozbila si hlavu, ze které jí začala okamžitě prýštit krev. V místě mezi budovou nákupního centra a hřbitovní zdí se totiž nachází pětimetrový úsek chodníku, ve kterém zejí díry, kostky se válejí volně na zemi a vedle chodníku čouhají z dlažby pahýly po železných sloupcích. 

„Po ruce“ byl však manželský pár, který dámě na místě pomohl. Ihned přivolal záchrannou službu. Než „rychlá” přijela, manželům udělalo radost, že se jich i další kolemjdoucí ptali, jestli něco nepotřebují. „I když se nám taková pomoc v podobných situacích často nenabízela, naplňuje mě taková ohleduplnost, sousedskost optimismem, díky za to,“ sděluje Jan u příspěvku na sociálních sítích.

Následně informovali manželé skrze internetový příspěvek i Technickou správu komunikací hl. m. Prahy (TSK), aby s poškozeným chodníkem něco udělala. „Tohle místo si zaslouží opravu,“ zlobí se v textu vedle fotky Jan.

Do věci se také vložil místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení). „Požádal jsem oblastní správu TSK o urgentní řešení tohoto problému,“ uvedl v komentářích. Tisková mluvčí Barbora Lišková sdělila Blesku, že dosud o problému nevěděli. Nyní byl podnět předán oblastní správě, která přislíbila zajištění co nejrychlejší opravy. 

Chodci kroutí hlavami

Že jde o nepříjemný problém si uvědomují také chodci. „Ta torza sloupků jsou pěkně ke vzteku. Už dvakrát jsem o ně na různých místech v Praze zakopla,“ stěžuje si Martina. Podle dalšího kolemjdoucího se prý na pěší v Praze zapomíná. „Neustále se opravují části vozovek, ale chodníky jsou v zanedbaném stavu,“ myslí si. 

Video
Video se připravuje ...

Jak probíhá kurz první pomoci u Českého červeného kříže? 

Fotogalerie
7 fotografií