Pohodlí pro cestující si od moderních souprav sliboval i Moravskoslezský kraj. „Byli bychom rádi, kdyby vlaky, ve kterých je samozřejmostí wi-fi, klimatizace, bezbariérový přístup, vybavení pro invalidní cestující, prostory pro převoz kočárků, jízdních kol, lyží a objemných zavazadel, co nejdříve jezdily i na dalších regionálních tratích,“ řekl v půlce prosince náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

Jednotky typu push-pull jezdily z Ostravy do Frýdlantu nad Ostravicí či Frenštátu pod Radhoštěm od prosincové změny jízdního řádu, teď jsou ale staženy z provozu. Haprovalo jim zavírání dveří. „Šlo o situace, kdy cestující vběhne do zavírajících se dveří nebo dveře přidrží,“ uvedly České dráhy.

Automatický systém se v takové situaci třikrát pokusí dveře zavřít a pokud se nezdaří, zabrání vlaku v odjezdu. Jenže se stávalo, že vlak přesto odjel!

„S výrobcem jednotky lokalizujeme příčiny stavu s cílem odstranit ho,“ sdělily ČD s tím, že k ohrožení cestujících nedošlo.

VIDEO: Modeláři ze Lhoty na Opavsku postavili obří model železnici propracovaný do nejmenšího detailu.

Video
Video se připravuje ...

Modeláři ze Lhoty na Opavsku postavili obří model železnici propracovaný do nejmenšího detailu. Karel Janeček