„Chtěla se nakazit, aby mohla do světa kvůli certifikátu o protilátkách,“ potvrdil její syn Jan Rek pro CNN Prima News. A nenechala si to vymluvit. Na sociálních sítích si pouhé dva dny před svým skonem libovala, že nemocí úspěšně prošla, s dodatkem, že „život je tu pro mě a pro vás také“. Smrt si pro ni přišla až děsivě rychle – jak její syn popsal, „byla to otázka deseti minut“. Ulehla s bolestí zad… a už bohužel nevstala. „Udusila se ve vlastní posteli,“ napsal Rek na facebooku. Spekuluje se, že mohlo jít o plicní embolii, na přivolání záchranky už bylo pozdě.

„Pitva nejspíš už proběhla nebo proběhne, ale výsledky neznám. Až budeme mít výsledky, uvidíme, jestli se je rozhodneme zveřejnit,“ uvedl pro eXtra.cz truchlící syn. Stejně tak i na sociální síti zmínil, že parte a pravděpodobně i celý pohřeb chce udržet mimo mediální zájem. Jak poslední rozloučení ale bude probíhat, to teď nikdo neví. Se smrtí Horké totiž nikdo nepočítal. „Můžeme to samozřejmě udělat podle jejích představ, protože jsme ji znali, ale žádné konkrétní přání, ani hotové podklady pro administrativu, to není,“ řekl Blesku Rek.

VIDEO: Syn zpěvačky Horké (†57), která zemřela na covid: Když se lámal chleba, postavila kolem sebe zeď

Video
Video se připravuje ...

Syn zpěvačky Horké (†57), která zemřela na covid: Když se lámal chleba, postavila kolem sebe zeď 360° na CNN Prima NEWS

Kromě toho prozradil, že jeho otec a zároveň manžel zesnulé zpěvačky Hany Horké se o zjištění patologa nezajímá, a o výsledky pitvy nejeví zájem. „Táta je vůbec nechce vidět. Zkusím si je vyžádat já,“ nechal se slyšet muzikant, který v Jelenovi hraje na elektrickou kytaru, banjo a na valchu. I když teď prožívá velmi složité období, rád by díky této tragédii upozornil na to, jak snadné je podlehnout antivaxerským teoriím. 

„Lidi nezajímají čísla a grafy, ale osobní zkušenosti. A myslím si, že tohle, jako je případ mojí mámy, tý debatě prospěje. Pokud na sebe budeme plivat z obou stran jenom nějaký čísla nebo domněnky, tak se to nikam neposune,“ prozradil své přání pro CNN. Smutný příklad z jeho rodiny by měl působit na společnost. „Nemám zapotřebí, aby se ze mě stával nějakej radikální aktivista. Jde mi o to, že jsem do veřejnosti přinesl tuhle zkušenost. A je důležitý, že je to vidět.“ A jak pro Blesk sám zdůraznil, chce tak ostatní varovat. „I kdyby šlo o jednoho člověka…“
Fotogalerie
26 fotografií