Podle zdroje z paláce, který promluvil pro britský server Mirror.co.uk, nabídl princ Charles Harrymu a jeho rodině pomyslnou olivovou ratolest. Charles pozval manžele i s dětmi k sobě na návštěvu.

Charles naposledy viděl svého vnuka Archieho (2), když mu bylo 6 měsíců. Malou Lilibet (7 měsíců) osobně neviděl nikdy. Taková nabídka navíc přišla poprvé od doby, kdy se Harry a Meghan vzdali svých královských povinností.

Harry ale otcovo pozvání s největší pravděpodobností v blízké budoucnosti nepřijme. Protože mu po zanechání královských povinností už metropolitní policie odmítá zajistit ochranku, nechal se slyšet, že by byl návrat do vlasti příliš nebezpečný.

„Princ z Walesu je velmi smutný, že nemá příležitost trávit čas se svými vnoučaty, která mu velmi chybí,“ uvedl zdroj z princova okolí. „Je to skvělý dědeček. Tu roli si nesmírně užívá. Harryho děti mu v životě chybí,“ dodal.

Vztah otce se synem se ale v poslední době podle všeho přece jenom zlepšuje. Pravidelně si volají, a tak Charles vídá vnoučata alespoň přes obrazovku.

Harry a Meghan se nicméně do Británie v roce 2022 přece jen chystají. Počítá se s nimi na opulentních oslavách 70. výročí od počátku vlády královny Alžběty II., které se budou konat v červnu. Zda při té příležitosti zůstanou manželé u Charlese, to zatím jisté není.

VIDEO: Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey. Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
107 fotografií