Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloděj se zbraní přepadl banku v Mladé Boleslavi: Policisté zveřejnili děsivé záběry loupeže!

Aktualizováno -
18. ledna 2022
11:40
Autor: ČTK, jel - 
17. ledna 2022
20:17

Maskovaný muž v pondělí v podvečer přepadl pobočku banky v Máchově ulici v Mladé Boleslavi. Na personál namířil krátkou střelnou zbraň a dožadoval se vydání peněz. Z banky si odnesl větší částku, její výši však policie neupřesnila. Událost se obešla bez zranění a po pachateli kriminalisté pátrají, řekla ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. O jakou banku šlo, neuvedla. V Máchově ulici je pobočka Moneta Money Bank. V úterý kriminalisté uvedli, že po lupiči stále pátrají, zveřejnili navíc mrazivé záběry přímo z přepadení.

Událost se stala kolem 17:30. „Do banky vešel muž ve věku 30 až 40 let, asi 180 centimetrů vysoký. Na hlavě měl kuklu, takže mu byly vidět jen oči. Hovořil česky a dožadoval se vydání finanční hotovosti,“ řekla mluvčí. Pachatel měl podle ní na sobě šedou pláštěnku, černé kalhoty a černé boty.

Kriminalisté po muži pátrají. Pomáhají jim psovodi se služebními psy. „Na místě je několik hlídek, které prohledávají okolí,“ uvedla v pondělí Schneeweissová. Policisté zároveň zjišťují, zda měl pachatel funkční zbraň, anebo šlo o maketu.

Muž si podle mluvčí peníze odnesl v igelitové tašce nebo pytli. Jak velkou částku odcizil, policie neuvedla. Schneeweissová pouze řekla, že šlo o větší obnos.

V úterý policisté uvedli, že se bohužel pachatele zatím stále nepodařilo vypátrat a zveřejnili také záběry z bezpečnostních kamer. Na videu je vidět, jak zahalený muž vstupuje do banky a vytahuje na ženu za přepážkou zbraň. „Prosíme všechny občany, kteří muže na záznamu poznávají a mohli by pomoci s jeho ztotožněním, aby veškeré informace k jeho osobě sdělili na linku tísňového volání 158,“ uvedla Schneeweissová. „V žádném případě se ho nesnažte sami zadržet, protože může být ozbrojen a informujte policisty.“ varovala.

Muž je podezřelí ze spáchání trestného činu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí 2 až 10 let vězení.

Video  Lupič se zbraní přepadl v Mladé Boleslavi banku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Citronel ( 18. ledna 2022 12:48 )

Jistě, asi by se to nemělo, ale když se už někdo rozhodne, tak by přípravu neměl podcenit, jako tento, snad se policie nebude ptát, jestli ho někdo nepoznává. Jednou jsem koukal do hlavně, hodně vás to rozhodí, uvědomíte se, že záleží jen na něm, jestli budete dál žít. Tušim, že paní u pokladny změní pozici, popřípadě zaměstnání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání