Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Seniorku (81) chtěli podvodníci připravit o úspory: Zachránila ji ostražitá pošťačka

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
17. ledna 2022
15:29

Pomoci svému synovi chtěla jednaosmdesátiletá žena z Královéhradeckého kraje, naletěla však podvodníkům. Ti jí do telefonu tvrdili, že její syn se stal obětí dopravní nehody a leží v nemocnici. Žena tak neváhala a chtěla mu poslat 70 tisíc Kč. Celý příběh se však zdál podivný pracovnici pošty a právě díky její ostražitosti nepřišla seniorka o své úspory.

Jednaosmdesátiletou ženu si vybrali za oběť neznámí podvodníci, po kterých nyní pátrá policie. „Váš syn je hospitalizovaný v nemocnici z důvodu těžké autonehody. Při nehodě došlo ze strany Vašeho syna k poškození vozidla se švédskou registrační značkou a tato škoda je potřeba uhradit. Peníze zašlete přes pobočku pošty, nikomu o tom neříkejte a jednejte rychle,“ cituje slova podvodníka v prohlášení policejní mluvčí Eliška Majerová s tím, že předal telefon jinému muži, který vystupoval jako syn ženy. Do telefonu údajně plakal a prosil o pomoc.

Žena proto neváhala, vzala 70 tisíc Kč a šla s nimi na poštu. U přepážky všechno popsala pracovnici, která však ženu varovala. „Sdělila jí, že se domnívá, že se jedná o podvod a ať raději peníze neposílá. Ostražitá pracovnice pošty následně celou věc oznámila Policii ČR, která sama seniorku zkontaktovala pro vytěžení informací,“ uzavřela mluvčí.

VIDEO: Podvodníci nabízeli falešné drahokamy, přišli si na statisíce.

Video  Podvodníci nabízeli falešné drahokamy, přišli si na statisíce.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání