„Po mně potopa“, řekl si nejspíše muž, který podle žaloby nabízel lidem bez práce lehkou brigádu typu vyplňování obálek. Chtěl za to poplatek okolo 300 korun. Lidem ale zůstaly prázdné ruce.

Buď nedodal nic, nebo jen obecné fráze, jak vydělat. Některým lidem zaslal návod, jak stejně nabízet práci dalším lidem za provizi. Stvořil tak v podstatě pyramidovou hru. Od důvěřivců získal během šesti let „podnikání“ neuvěřitelných 6 milionů korun!

„Nejsem podvodník, nikoho jsem k placení nenutil. Mohli se svobodně rozhodnout. Na Slovensku je toto legální,“ tvrdil soudu Denis V. Více už neřekl.

První rozsudek vrátili

Muž byl v kauze odsouzen za podvod na šest let už v roce 2016, po sérii odvolání byl nakonec rozsudek zrušen a případ vrácen k projednání krajskému soudu. A to proto, že prý nebyla přečtena jména všech poškozených. Těch je více než 20 tisíc!

„Byl tam pouze odkaz na nějaké přílohy, tak to prý není možné,“ řekl tehdy státní zástupce Roman Kondělka.

Nekonečné hodiny s robotem

Teď se kauza znovu chýlí ke konci a k přečtení jmen je využit speciální čtecí automat. Ten útrpně už třetím týdnem poslouchá soudní senát, zapisovatelka, žalobkyně a obhájkyně Denise V. „Já doufám, že tento týden už budeme mít hotovo,“ řekl předseda senátu Ondřej Běčák.

Sám obžalovaný Denis V. se z vyhlášení rozsudku „takticky“ omluvil, a pokud se hodlá dostavit, tak nejspíše až na poslední den, kdy bude udělen trest. Ten může znamenat až 10 let za mřížemi.

VIDEO: Šéf policejního oddělení kybernetické kriminality Stanislav Kovárník k podvodům na internetu

Video
Video se připravuje ...

Šéf policejního oddělení kybernetické kriminality Stanislav Kovárník k podvodům na internetu Zdeněk Matyáš