Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tereza H. (25) se může radovat: Návratu domů už nic nebrání?!

Autor: rc - 
17. ledna 2022
13:35

Že by Tereze H. (25) svitla nová naděje na návrat z Pákistánu do rodné země k rodině? Pohledná Češka byla v listopadu minulého roku zproštěna viny v případu pašování drog a vyšla z pákistánského vězení jako svobodný člověk. Nicméně rodačka z Uherského Hradiště stále setrvává v zemi a čeká, až jí úřady vydají cestovní pas a další osobní věci, které jí celníci sebrali při zatýkání v roce 2018. Podle zdroje Blesku soud nařídil, aby celníci věci Tereze vydali!

Už čtyři roky strávila v Pákistánu Češka Tereza H. Pětadvacetiletá žena byla zadržena v lednu roku 2018 na letišti v Láhauru celníky, kteří u ní v zavazadle našli bezmála devět kilogramů heroinu. Pohledná blondýnka byla zadržena a putovala do vězení. Na rozsudek soudu čekala víc než rok. Soud ji shledal vinnou a odsoudil k osmi letům a osmi měsícům ve vězení až v březnu dalšího roku.

Tereza, jejíž případ byl ostře sledován jak v Pákistánu, tak v Česku, trvala na tom, že je nevinná. Proti rozsudku se odvolala, ovšem stání odvolacího soudu bylo několikrát odloženo. Vytoužený verdikt si vyslechla až v listopadu minulého roku, kdy byla zproštěna viny a dostala se na svobodu.

Zadržování pasu

Z vězení vyšla jako svobodný člověk, ovšem domů k rodině se doposud nedostala a stále je v Pákistánu, kde se zdržuje na neznámém místě. Na přání její rodiny a kvůli jejímu bezpečí Ministerstvo zahraničí ČR neposkytuje žádné informace o jejím pobytu v zemi a ani návratu do rodné země. Návratu do vlasti jí brání hlavně celníci, kteří stále zadržují Terezin pas.

Koncem minulého roku dokonce přišli se zprávou, že Tereza zemi opustila, aniž by potřebné dokumenty k vycestování měla. Nicméně Tereza se nakonec podle zdroje Blesku, který v Pákistánu Terezin případ dlouhodobě sleduje, ozvala sama právníkovi celníků, aby vše uvedla na pravou míru.

Návrat domů?

Nyní to vypadá, že už Tereze nic nebude bránit v návratu domů. Soud totiž neuznal stížnost celního úřadu a přikázal, aby byl Tereze vydán její pas a další zabavené věci. „Soud nařídil Tereze, aby si věci vyzvedla sama na příslušném oddělení. Žádost právníka celníků byla zamítnuta. Tereza by se mohla vrátit brzy domů,“ uvedl zdroj Blesku.

V příkazu, který zdroj z Pákistánu poslal Blesku, je uvedeno, že celníci by měli Tereze vydat občanský průkaz, cestovní pas, mobilní telefon, peněženku a další cennosti. „Tyto předměty budou předány navrhovateli. Dotyčnému úřadu je nařízeno předat předměty navrhovatelce nebo jejímu pověřenému zástupci,“ stojí v příkazu, jež vydal soudce Rana Chalíl Ahmad Chán.

oliiiii3 ( 18. ledna 2022 13:20 )

Jen at si jede domů, tady fetáci a šlapky běhají denně, nebo si myslíte že šlapou zadarmo, aloholíci a fetáci jsou už od 13 let, proč ona by tam měla zůstávat, zamyslete se každý z vás co na ni tak nadáváte, starejte se o své rodiny jestli nějakou máte

fesak2 ( 18. ledna 2022 09:49 )

Dnes je pěkný sluneční den. Právě vyrážím na procházku, běžte též a nečtěte pořád nicotné zprávičky o nicotných individuích. Dává vám to něco zásadního? Pěknou procházku přeju

Pohybovenadany ( 18. ledna 2022 03:59 )

Tereza bude dobrá do vývojové dilny KAZETO PŘEROV pro výrobu zavazadel . Dvojité dna, skryté kapsy, tajné schránky .... v tomto budou její zkušenosti k nezaplacení . A socha bude pred budovou O2 Arény .

ANO_travit_psy ( 18. ledna 2022 00:16 )

Vrátí jí i těch 9 kilo heroinu?

joldh ( 17. ledna 2022 22:30 )

Ano, neexistuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání