K zběsilému úniku se rozhodl řidič, kterého v Praze 4 chtěla zkontrolovat policejní hlídka. Místo aby zastavil, sešlápl plyna začal ujíždět Dobronickou ulicí směrem na Kunratice. „V průběhu jízdy několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu jízdou v protisměru či nebezpečným předjížděním,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Pronásledování trvalo několik kilometrů, skončilo na kruhovém objezdu ve Vídeňské ulici, kde muž nezvládl řízení a skončil v příkopu. „Ani tam se nevzdal a pokračoval v jízdě několik desítek metrů po trávě mimo vozovku. V další jízdě mu však zabránili policisté a muž následně skončil v poutech,“ uvedl mluvčí.

Záhy se ukázalo, proč muž ujížděl - má totiž až do února 2023 vysloven zákaz řízení. Test na alkohol i drogy na místě odmítl. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dva roky vězení. „V samostatném řízení se pak bude muž zodpovídat za svoje přestupky spáchané v průběhu pronásledování a za odmítnutí zkoušky na alkohol a testu na drogy,“ dodal Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Divoká honička Prahou 4. (12. ledna 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií